Денису Бігусу пропонували 50 тисяч доларів за невихід сюжету в ефір

Денису Бігусу пропонували 50 тисяч доларів за невихід сюжету в ефір

7 Травня 2020
3661

Денису Бігусу пропонували 50 тисяч доларів за невихід сюжету в ефір

3661
Керівнику проєкту Bihus.info ніколи не погрожували фізичною розправою, однак «"поговорити" приїжджають регулярно».
Денису Бігусу пропонували 50 тисяч доларів за невихід сюжету в ефір
Денису Бігусу пропонували 50 тисяч доларів за невихід сюжету в ефір

Найбільшу суму за невихід сюжету в ефір керівнику проєкту Bihus.info Денису Бігусу пропонували в 2014 році. Вона становила 600 тисяч гривень (за тим курсом 50 тисяч доларів). Про це пан Бігус повідомив в інтерв’ю «Цензор.нет».

Крім того, він розповів, що зараз суди розглядають близько 10 позовів проти проєкту Bihus.info. Зокрема, через розслідування про незаконні статки керівництва Міністерства внутрішніх справ журналісти проходять у справі Головного слідчого управління поліції. «Ми там фігуруємо поки що як свідки, але ж завжди дуже легко все перекваліфікувати. Заради справедливості зазначу, що при Порошенку такого не було, при Зеленському справді багато в чому стало гірше, бо ж посилився той-таки Аваков», – говорить Денис Бігус.

Він додав, що наразі проєкт Bihus.info не програв жодного суду. «І я розумію, що ця музика не буде вічною. Тобто, якщо ти працюєш у нашому жанрі, то рано чи пізно настане момент, коли таки лажа буде. Ну, й якщо це якась невелика помилка, то реально простіше одразу визнати – сорі, ось тут помилилися. Ми так і робимо, в принципі. Взагалі, можу згадати буквально пару випадків, коли ми реально помилилися», – додав керівнику проєкту Bihus.info.

Нагадаємо, 14 січня 2020 року з ютуб-каналу Bihus.info зник випуск програми «Геометрія Л» з антивакцинаторами. Керівник проєкту Bihus.info Денис Бігус заявив, що це перше відео, яке редакція коли-небудь видаляла зі свого каналу. Детальніше про цю програму читайте в тексті «”Аутизм, гомеопатія та купівля довідок”: що не так із програмою Bihus.info за участі антивакцинаторів».

Фото: Цензор.нет

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3661
Читайте також
14.12.2018 14:30
Надія Бабинська
Федір Сидорук
для «Детектора медіа»
7 555
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду