3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси

3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси

3 Травня 2020
3151

3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси

3151
Щороку 3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси з метою оцінити рівень свободи преси у світі, захистити медіа від зазіхань на їхню незалежність і вшанувати журналістів, які загинули при виконанні професійних обов’язків.
3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси
3 травня відзначається Всесвітній день свободи преси

Тема глобальної кампанії в ЗМІ та соціальних мережах цього року - «Журналістика без страху і упередженості».

Кожного року під егідою ЮНЕСКО проходить міжнародна конференція присвячена Всесвітньому дню свободи преси. Через пандемію COVID-19 було прийнято рішення відкласти цей форум на 18-20 жовтня замість квітня.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» опублікувала щорічну доповідь — Індекс свободи преси. Вона аналізує стан свободи преси та інтернету у 180 країнах світу. Цьогорічний звіт має назву «Вступ у вирішальне десятиліття для журналістики, обтяжений коронавірусом». Нині, відповідно цього звіту, Україна посідає 96 місце - це на шість позицій вище, ніж 2019-го, коли Україна була 102-ю.

Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 травня Всесвітнім днем свободи преси у 1993 році.

Це рішення стало результатом роботи Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка в резолюції 1991 року про «Сприяння забезпеченню свободи преси у світі» визнала, що вільна, плюралістична та незалежна преса є необхідним компонентом будь-якого демократичного суспільства.

Генеральна конференція передала Генеральній Асамблеї виражене державами - членами ЮНЕСКО побажання оголосити 3 травня «Міжнародним днем свободи преси».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3151
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду