detector.media
16.04.2020 14:00
«Українська правда» відзначає 20 років
«Українська правда» відзначає 20 років
Видання «Українська правда» відзначає 20 років з дня заснування.

Про це 16 квітня головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва написала в блозі на сайті видання.

«Зараз в це важко повірити, але коли у 2000 році журналісти Георгій Гонгадзе та Олена Притула створювали "Українську правду", її аудиторія складала 15-20 читачів на день. <…> Газета "Правда" була рупором радянської пропаганди. Натомість "Українська правда", за задумом засновників, мала стати взірцем незалежної та вільної журналістики в такій молодій демократії як Україна. І стала. Тому що старі поняття завжди мають отримувати нові сенси», – розповіла вона.

Пані Мусаєва повідомила, що видання планувало відсвяткувати ювілей, проте пандемія коронавірусу COVID-19 «внесла корективи у ці плани».

«20 років. Це і багато, і невимовно мало. Для нас, як для видання – це 7305 новинних днів, кожен із яких є неповторним. За ці 20 років ми без перебільшень створили свій власний підручник новітньої історії України. Кількість його авторів вже давно перевалила за сотню, але внесок кожного особливий та відчутний. <…> З днем народження, Українська правда. Все недарма. І все тільки починається», – додала вона.

«Українську правду» в 2000 році заснували Олена Притула та Георгій Ґонґадзе. На момент заснування колектив видання складався з кількох людей – разом із засновниками працювали Дарка Чепак і Євген Захаров (Самойленко), дизайнер і системний адміністратор.

Співзасновниця, власниця й колишня головна редакторка «Української правди» Олена Притула розповідала «Детектору медіа», що перший матеріал видання вийшов 15 квітня 2000 року перед референдумом 16 квітня. Видання планували запустити в день референдуму, щоб його висвітлювати, але з технічних причин цього зробити не вдалося.

Севгіль Мусаєва-Боровик у 2014 році замінила пані Притулу на посаді головної редакторки.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY