В Ірані заборонили видавати та розповсюджувати всі газети

В Ірані заборонили видавати та розповсюджувати всі газети

1 Квітня 2020
1702

В Ірані заборонили видавати та розповсюджувати всі газети

1702
В Ємені, Омані, Йорданії та Марокко теж ввели подібні заборони на друк і розповсюдження газет.
В Ірані заборонили видавати та розповсюджувати всі газети
В Ірані заборонили видавати та розповсюджувати всі газети

В Ірані 30 березня заборонили друкувати та розповсюджувати всі газети, посилаючись на необхідність зменшити поширення пандемії коронавірусу COVID-19. Водночас у відповідному указі від оперативної групи Ірану по боротьбі з коронавірусом не вказано, коли цю заборону скасують. Про це повідомляє Комітет із захисту журналістів (CPJ).

В указі йдеться, що «друковані ЗМІ в Ірані можуть продовжувати свою роботу в інтернеті та в соціальних мережах». Проте іранський репортер на умовах анонімності повідомив CPJ, що через відповідне рішення багато журналістів можуть втратити роботу. Крім того, за його словами, газети мають більшу аудиторію, ніж в інтернеті та соцмережах.

Комітет із захисту журналістів висловив стурбованість через рішення влади Ірану припинити випуск та розповсюдження газет у країні. У CPJ також закликали уряд гарантувати безпечну роботу якомога більшій кількості ЗМІ.  

«Влада Ірану повинна стримувати поширення вірусу COVID-19, але вона також повинна визнати, що потік новин та інформації є найважливішою частиною цих зусиль, а не перешкодою», – сказав, координатор програми CPJ на Близькому Сході та в Північній Африці Шериф Мансур.

За офіційними підрахунками, щонайменше 2900 людей загинули від COVID-19 в Ірані.

Наприкінці лютого в Ірані від коронавірусу помер журналіст Хамед Джалалі Кашані. Він вважав, що інформацію про коронавірус в Ірані спеціально поширюють, щоб виборці не пішли на парламентські вибори, а також жартував, що хоче заразитися.

Нагадаємо, британська неурядова організація «Індекс цензури» (Index on Censorship) створила інтерактивну карту для відстеження порушень свободи слова та перешкоджань роботі ЗМІ під час кризи, пов’язаної з пандемією коронавірусу COVID-19.

Фото: Vahid Salemi / AP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1702
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду