detector.media
23.02.2020 12:32
В Україну не пустили ще двох росіян, які планували читати лекції з журналістики
В Україну не пустили ще двох росіян, які планували читати лекції з журналістики
Ймовірно мова йде про Олександр Мурашова і Катерину Білоусову. Вони заявлені як лектори на курсі журналістики освітньої платформи «Свободная».

Про відмову росіянам у перетині українського кордону повідомляється на офіційному сайті Державної прикордонної служба України.

Так, росіян 1986 та 1983 років народження затримали 22 лютого в аеропорту «Київ», вони прибули рейсом з Мінська.

«Під час оформлення рейсу "Мінськ - Київ" прикордонники виявили серед пасажирів російського письменника і журналіста. Житель Санкт-Петербурга 1986 року народження прилетів в Україну вести лекції про копірайтингу і пошуку натхнення. Але факт, що цей пасажир "шукав натхнення" в окупованому Криму, куди їздив незаконно, не дав йому можливості підзаробити на лекціях в Києві», - зазначили у пресслужбі прикордонників.

Інша затримана росіянка, за даними прикордонної служби, забезпечує комунікацію групи компаній, що ведуть діяльність в окупованому Криму. Також вона начебто брала участь у заходах, організованих російськими силовиками, фотографувалася із забороненою в Україні атрибутикою і зі зброєю.

Громадянам РФ відмовили в перетині державного кордону України і заборонили в'їзд на 3 роки. Зворотнім рейсом вони повернулись до Мінська.

За даними джерел «Української правди», затриманими виявились Олександр Мурашов і Катерина Білоусова - вони були заявлені як лектори на курсі журналістики освітньої платформи «Свободная».

Олександр Мурашов - заступник головного редактора російського видання «Сноб», письменник. Автор проектів «Нормальні люди» і «Інша школа».

Катерина Білоусова - директорка з комунікацій в RateHawk, ZenHotels, Ostrovok, колишня директорка з комунікацій Lingualeo.

Нагадаємо, 19 лютого головний редактор телебачення Суспільного мовника Юрій Макаров відмовився читати лекцію з журналістики на курсах «Свободная. Образовательная платформа» після того, як з’ясував, що серед 22 лекторів рівно половина – запрошені з Росії. 

Засновник «Свободная. Образовательная платформа» Дмитро Раімов розповів у коментарях, що у попередні роки склад викладачів був той самий, і тоді Юрій Макаров читав лекції.

21 лютого прикордонники не пустили в Україну трьох росіян, які були зазначені як лектори на цьому курсі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY