Микола Семена повідомив, що в ЄСПЛ відклали його справу

Микола Семена повідомив, що в ЄСПЛ відклали його справу

20 Лютого 2020
1579

Микола Семена повідомив, що в ЄСПЛ відклали його справу

1579
Кримський політв’язень, український журналіст Микола Семена, який 18 лютого приїхав з окупованого Криму на материкову частину України, повідомив, що його справу, подану раніше в Європейський суд з прав людини, відклали до розгляду позову України проти Росії.
Микола Семена повідомив, що в ЄСПЛ відклали його справу
Микола Семена повідомив, що в ЄСПЛ відклали його справу

Про це пише «Крим.Реалії».

Журналіст повідомив, що судова справа проти нього регулювалася зовсім іншими людьми. Суддя не звертала увагу на свідчення сторони захисту.

Як зазначив Микола Семена, обговорювання статусу Криму не є посяганням на територіальну цілісність Росії, оскільки Крим їй не належить. А людей, які захищають правду, виставили в образі терористів і екстремістів, тоді як сама Росія вчинила міжнародний злочин і відібрала частину території України

«Я вважаю, що, спираючись на міжнародне право і постанови ООН в галузі свободи слова, нам вдалося довести, що журналіст, тобто я, нічого не порушив» - розповів журналіст.

Адвокат Олександр Попков заявив, що сторона захисту пана Семени подала скаргу до Європейського суду з прав людини на рішення російського суду в Сімферополі ще в 2018 році. Після цього стало відомо, що Європейський суд справ людини відклав розгляд позову кримського журналіста.

Як писав «Детектор медіа», український журналіст Микола Семена 18 лютого 2020 року виїхав з окупованого Криму на материкову частину України на лікування. 19 лютого 2020 року він приїхав у Київ. Журналіст не був на материковій частині України чотири роки. Микола Семена зараз має пройти медичне обстеження. Після лікування він планує повернутися в журналістику

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту біло призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

14 січня підконтрольний Росії «Залізничний суд Сімферополя» розглянув і задовольнив клопотання кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття «судимості». Рішення набуло чинності через 10 календарних діб.

Фото: Радіо Свобода 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1579
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду