«Еспресо» спростує інформацію про борги туроператора JoinUP

«Еспресо» спростує інформацію про борги туроператора JoinUP

14 Лютого 2020
3940

«Еспресо» спростує інформацію про борги туроператора JoinUP

3940
Північний апеляційний господарський суд зобов’язав телеканал «Еспресо» (ТОВ «Голдберрі») спростувати недостовірну інформацію про українського туроператора JoinUP.
«Еспресо» спростує інформацію про борги туроператора JoinUP
«Еспресо» спростує інформацію про борги туроператора JoinUP

Суд залишив в силі рішення Господарського суду Києва, який частково задовольнив позов про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації щодо боргу JoinUP перед зарубіжними партнерами, поширену в ефірі телепередачі «Шустрова Live» на «Еспресо». Про це повідомляється на сайті Судова влада України.

«Колегія суддів апеляційного господарського суду погодилась з висновками суду першої інстанції про наявність підстав для задоволення позовних вимоги про визнання недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права ТОВ JoinUP на недоторканість ділової репутації інформацію, яку поширено відповідачем в телепрограмі "Шустрова Live" 08.01.2019 в ефірі телеканалу "Еспресо" та на сайті за посиланням», – йдеться в повідомленні.  

Пресслужба JoinUP, своєю чергою, повідомила, що телеканал не використав їх коментар про недостовірність інформації щодо боргу перед однією з компаній, яку довів суд. «Відеосюжет не містив жодних достовірних доказів озвучених звинувачень та посилань на будь-які інформаційні джерела», – зазначається в повідомленні.

Згідно з рішенням суду, «Еспресо» зобов’язали спростувати недостовірну інформацію в ефірі телеканалу під час трансляції телепередачі «Шустрова Live». Як розповіли в JoinUP, рішення набрало сили 13 січня та мало бути виконане до 3 лютого 2020 року, однак станом на 11 лютого телеканал спростувань не надав. 

На телеканалі «Еспресо» у коментарі «Детектору медіа» повідомили, що розмістять спростування в найближчому випуску програми «Шустрова Live». Крім того, на каналі уточнили, JoinUP позивався проти повтору передачі в січні 2019 року, а не проти прем’єрного випуску. 

«Влітку 2018 року на каналі Еспресо в програмі "Шустрова Live" розповідалось про ситуацію, яка склалась на туристичному ринку України навколо компанії JoinUp. Зокрема про те, що туроператор JoinUp має борг в сумі 3,6 мільйонів доларів перед Royal Park Turism Services L.L.C, що підтверджено численними рішеннями судів. Пізніше, у січні 2019 року, у ефірі виходили повтори найпопулярніших передач, серед яких був показаний у тому числі сюжет про JoinUP. Натомість, з’ясувалось, що між прем’єрним виходом передачі в липні 2018 року, та її повтором в січні 2019 року, зазначені в сюжеті рішення судів були скасовані», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 лютого 2020 року футбольний клуб «Динамо» звинуватив у маніпуляціях і порушенні закону видання «Економічна правда» через матеріал, у якому була опублікована зарплатна відомість ФК. Видання «Економічна правду», своєю чергою, повідомило, що намагається отримати додаткову інформацію, щоб перевірити заяву футбольного клубу.

Фото: пресслужба JoinUP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3940
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду