detector.media
13.01.2020 17:38
Журналісти ТРК «Сігма» повідомили про перешкоджання
Журналісти ТРК «Сігма» повідомили про перешкоджання
Знімальна група ТРК «Сігма» 13 січня 2020 року повідомили про перешкоджання журналістській діяльності з боку працівників сміттєвого полігону в селі Смирнівка Харківської області. Унаслідок інцидент оператору заламали штатив.

Про це повідомляється на сайті інтернет-видання «Лозова.City», для якого знімальна група готувала сюжет. А саме: журналісти планували відзняти матеріал про сміттєвий полігон, на якому нібито зливають невідому білу речовину.

«На оператора Валерія Діденка накинувся завідуючий комунальним полігоном, так чоловік назвався, хоча знімальна група знаходилася за межами звалища. Чоловік вимагав припинити зйомку та почав штовхати техніку і працівника телеканалу. Як результат, штатив для роботи більше непридатний. Новий коштує до 30 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

Журналісти викликали поліцію та написали заяву за фактом псування майна та перешкоджання професійній діяльності – ст. 171 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Тернопільській області 25 листопада 2019 року між знімальною групою телеканалу «1+1» та працівниками Борщівської райдержадміністрації виник конфлікт, а саме: двоє осіб виривали мікрофон з рук журналіста та зачинили його в службовому кабінеті, а також пошкодили відеофайл запису самого інциденту. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Фото: Лозова.City

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY