detector.media
11.01.2020 12:08
Російський журналіст отримав політичний притулок у Латвії
Російський журналіст отримав політичний притулок у Латвії
У Латвії надали політичний притулок журналісту «Росбалта» Олександру Швареву, якого в Росії звинуватили у наклепі на мільярдера Алішера Усманова і вимаганні у підприємця Кенеса Ракішева.

Про це повідомляє «Новая газета».

За словами адвоката журналіста Олексія Єлісєєва, Олександру Швареву в листопаді 2019 року надали статус біженця. І в Латвії визнали факт його переслідування за політичними та дискримінаційними мотивами.

У листопаді минулого року журналіста заочно заарештували в Росії. Олександра Шварева звинувачують у вимаганні 3,3 млн рублів у Ракішева. Слідство вважає, що журналіст нібито погрожував йому поширенням неправдивих, дискредитаційних і ганебних відомостей. Також, за версією слідства, Шварев поширив завідомо неправдиві відомості про бізнесмена Алішера Усманова, що ганьблять його честь і гідність, а також підривають його репутацію.

Головний редактор «Росбалта» Микола Ульянов заявляв, що агентство не публікувало даних, які стали приводом для заяви Усманова. У квітні минулого року в редакції «Росбалта» і вдома у Шварева пройшли обшуки, які пов'язували з розслідуванням справи про наклеп на Усманова. Силовики тоді вилучили три системні блоки з інформацією по «справі кримінального авторитета Шакро».

Нагадаємо, нещодавно російський журналіст і громадський активіст Юрій Ізотов попросив притулок у Грузії. Він залишив Росію в грудні 2016 року. На батьківщині йому загрожує кримінальне переслідування за участь в антивоєнних акціях у Києві.

Фото: rosbalt.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY