detector.media
09.01.2020 14:28
В аеропорту «Київ» перешкоджали роботі журналістів 5 каналу, які чекали на приліт Зеленського
В аеропорту «Київ» перешкоджали роботі журналістів 5 каналу, які чекали на приліт Зеленського
Президент Володимир Зеленський в ніч на 9 січня повернувся з Оману в Україну.

Знімальну групу 5 каналу, яка чекала на приліт Володимира Зеленського в аеропорту «Київ», не пускали до терміналу «В». Про це повідомляється на сайті 5 каналу.

Журналістів намагалися з’ясувати, чи справді президент міг «повернутися до України літаком нардепа від "Опозиційної платформи – За життя"». За словами кореспондентки каналу Валерії Павленко, станом на 20:00 в аеропорту лишилася чекати пана Зеленського лише дві знімальна група.

«Потім кореспонденти "5 каналу" пішли до бізнес-терміналу, подумавши, що саме туди прилетить президент. Там сталася невелика сутичка. Журналіст розповіла: "До нас підійшли, як ми зрозуміли, представники охорони і попросили спочатку не підходити до воріт та не знімати. Але що саме не знімати і чому не знімати, нам не повідомляли"», – йдеться в повідомленні.

Після цього, як розповіла кореспондентка, на територію терміналу через ворота почав заїжджати кортеж. «Стверджувати, що це кортеж саме президента України, я не можу, тому що ми не бачили ні номерів машин, ні самого Зеленського". Спершу кортеж почав заїжджати у ворота бізнес-терміналу, куди нас не пустили. Тоді виникла невелика сутичка», – уточнила пані Павленко.

Журналістка також розповіла, що орієнтовно через 10 хвилин, як невеликий кортеж із п'яти автівок заїхав усередину до бізнес-терміналу, почали відкриватися і той самий кортеж почав виїжджати назад. Утім підтвердити інформацію, що це був кортеж саме президента України, журналісти 5 каналу не можуть, тому що не було видно номерів та обличь пасажирів авто.

Журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший») Михайло Ткач, своєю чергою, повідомив, що чартерний рейс Володимира Зеленського приземлився о 2:37 в Міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни).

«Очільник держави повернувся до Києва чартерним рейсом з Маската (столиці Оману) на літаку Bombardier Global Express 6000 із бортовим номером 9H-VJN, що використовується перевізником VistaJet – це авіакомпанія з головним офісом у Мальті. Знімальна група "Схем" зафіксувала, як після приземлення до літака під‘їхав автомобіль Mercedes-Benz Vito‎, який попрямував на Банкову і за 15 хвилин заїхав на територію Офісу президента. У будівлі ввімкнули світло на поверсі, де знаходиться кабінет президента. На вулицях довкола ОП журналісти помітили скупчення співробітників державної охорони», – повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, 5 січня президента України Володимира Зеленського помітили в Омані – низка ЗМІ повідомили, що він перебуває там на відпочинку з родиною і оприлюднили фото.

Зранку 8 січня речниця президента Юлія Мендель повідомила, що президент терміново повертається в Київ через катастрофу літака Boeing 737-800  в Ірані. На борту літака рейсу PS 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що впав біля аеропорту Тегерана, перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, 3 – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії.

Фото: 5 канал і Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY