detector.media
09.01.2020 10:23
В Україні оголосили день жалоби через авіакатастрофу в Тегерані
В Україні оголосили день жалоби через авіакатастрофу в Тегерані
В Україні 9 січня оголошено днем жалоби за загиблими в катастрофі пасажирського літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Тегерані, що сталася 8 січня. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«З метою вшанування пам’яті загиблих президент постановив приспустити державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Документом також скасовуються розважально-концертні заходи, вносяться відповідні зміни до програм теле- та радіопередач», – йдеться в повідомленні.

Згідно з Правилами ведення мовлення а дні трауру і дні пам’яті, телерадіоорганізації зобов’язані: припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, розважальних та музичних передач, припинити трансляцію рекламних роликів, що містять елементи гумору та еротики, а також поширювати щонайменше раз на годину інформацію про день трауру, під час телетрансляції розмістити зображення палаючої свічки та оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома.

Нагадаємо, на борту літака рейсу PS 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що впав біля аеропорту Тегерана, перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, 3 – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії.

Фото: Володимир Рунець / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY