detector.media
20.12.2019 13:46
Журналістка Христина Коціра перемогла в літературному конкурсі
Журналістка Христина Коціра перемогла в літературному конкурсі
На конкурсі малої прози «Open world» у 2019 році перемогло оповідання «Яблука Єви», авторкою якого є журналістка Христина Коціра.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«На пошту прийшло повідомлення. Я присідаю на лавку і вже ні про що не думаю. Сльози котяться. Ні, я вірила, звісно. Але.... 594 оповідання на конкурсі. А моє ж лише друге в житті. А тут – перше», – зазначила вона.

За перемогу в конкурсі вона отримає 10 тис. грн., друге місце посіла Ірина Агафонова-Ясінська з оповіданням «Бузкове щастя» (винагорода 7500 грн.), третє – оповідання «5 зірок» Петра Ковальчука (винагорода 5000 грн).

Спецвідзнаками та сумою в 3000 грн відзначили Олену Бойко (оповідання «Травичка») і Катерину Ступар (Холод) (оповідання «Мадонни з Конотопа»), а сумою в 2000 грн. – Тамару Васильєву (оповідання «Сни і реальність».

На сайті «Open world» повідомляється, що урочиста церемонія нагородження відбудеться на початку 2020 року.

«Метою конкурсу є популяризація української культури через художню літературу. Кожні два роки буде опублікована збірка творів переможців. Організаційний комітет також намагатиметься робити промоцію та заохочувати унікальні таланти українських письменників і митців на міжнародному рівні», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 грудня «BBC News Україна» оголосила переможців премії «Книга року BBC-2019». Книгою року-2019 став роман Тамари Горіха Зерня «Доця» (Київ: Білка, 2019).

Фото: Христина Коціра / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY