Журналісти Zaxid.net повідомили про погрози

Журналісти Zaxid.net повідомили про погрози

17 Грудня 2019
3567

Журналісти Zaxid.net повідомили про погрози

3567
Журналісти Zaxid.net Андрій Дрозда та Марта Когут отримують погрози від членів «львівських націоналістичних угруповань» через свою професійної діяльності.
Журналісти Zaxid.net повідомили про погрози
Журналісти Zaxid.net повідомили про погрози

Про це повідомляє Zaxid.net.

«Мені стало відомо про загрозу моєму життю та моєї сім’ї. Погрози надходять з боку учасників організацій націоналістичного спрямування і пов’язані з роботою видання, де я працюю. Ці ж особи 12 грудня вривалися в адміністративне приміщення, де відбувалося засідання Львівської міської ради. Вони вимагали зняти з сайту Zaxid.net публікації щодо учасників проплачених мітингів. Тепер вони заявляють, що відстежують моє місце проживання та місця навчання моїх дітей», – розповів Андрій Дрозда 17 грудня під час щотижневої апаратної наради у Львівській обласній державній адміністрації за участі керівників правоохоронних відомств області.

Журналіст закликав голову ЛОДА Маркіяна Мальського та керівників правоохоронних структур Львівської області відреагувати на факти погроз.

Андрій Дрозда та редакція Zaxid.net звернулися з офіційними заявами в Національну поліцію, Службу безпеки України та Генеральну прокуратуру щодо тиску та погроз через висвітлення діяльності членів організацій «Шквал», «Об’єднання добровольців», «Сокіл», «УСУ АТО», «Розвиток громади» у матеріалах, опублікованих на сайті Zaxid.net.  Зокрема, йдеться про статті «Львівські "тітушки" – хто вони?», «Ідентифікація тітушок», «Повернення в Едем. Ігор Кривецький скупив у атовців 65 га землі біля свого курорту "Едем Резорт"», «Група псевдоактивістів штурмом захопила Львівську міськраду», «Активісти «Розвитку громади» зірвали засідання містобудівної ради у Львові» та інших.   

Такі ж погрози через свою професійну діяльність отримала ще одна журналістка Zaxid.net, співавторка розслідувань про діяльність членів згаданих угрупувань – Марта Когут.

Зважаючи на загрозу життю і здоров’ю журналістів, головний редактор Zaxid.net Олег Онисько раніше звернувся до голови Національної поліції України Ігоря Клименка, генпрокурора Руслана Рябошапки, голови СБУ Івана Баканова та начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Василя Віконського із проханням ефективно розслідувати зазначені обставини та притягнути винуватих до відповідальності.

28 травня 2019 року 28 травня один із учасників вуличної акції протесту біля львівської Ратуші, член організації «Українська спілка учасників АТО» Сергій Фаворський пригрозив побити журналіста Андрія Дрозду.

Нагадаємо, у Львові 8 грудня 2019 року знайшли бойовий автомат з глушником та коліматорним прицілом з патронами на горищі будинку, де розташовані редакції медіахолдингу ТРК «Люкс». У будинку на площі Галицькій, 15 розташовані Zaxid.net, радіо «Люкс ФМ», сайт 24 каналу та портал Футбол 24. Також у цьому будинку розташоване управління комунальної власності Львівської міськради.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3567
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
evgen
1588 дн. тому
В ідеологічних партіях вистачає активістів, але зважаючи на українські реалії наврядчи там було багато тітушок на мітингу про який писали журналісти zaxid.net
evgen
1588 дн. тому
В ідеологічних партіях вистачає активістів, але зважаючи на українські реалії наврядчи там було багато тітушок
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду