Суд змінив запобіжний захід блогеру Муравицькому

Суд змінив запобіжний захід блогеру Муравицькому

29 Листопада 2019
1273
29 Листопада 2019
15:06

Суд змінив запобіжний захід блогеру Муравицькому

1273
Корольовський районний суд Житомира змінив запобіжний захід обвинуваченому в державній зраді блогеру Василю Муравицькому з цілодобового домашнього арешту на нічний.
Суд змінив запобіжний захід блогеру Муравицькому
Суд змінив запобіжний захід блогеру Муравицькому

Про це 29 листопада повідомляє «Укрінформ».

Нічний домашній арешт триватиме з 22:00 до 6:00. Запобіжний захід діятиме до 27 січня 2020 року.

Прокурор Вадим Левченко наполягав на зміні запобіжного заходу на тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави в розмірі 570 тисяч гривень.

Адвокат підозрюваного Світлана Новицька, своєю чергою, заявила клопотання про незастосування жодного запобіжного заходу до підсудного.

Нагадаємо, блогер Муравицький обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня 2017 року видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Муравицького, колишнього місцевого блогера. Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, блогер із 2014 року створював публікації на замовлення керівництва російських державних інформагентств.

У вересні 2017 року справу було передано до суду

25 лютого 2019-го блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів.

3 жовтня Корольовський районний суд міста Житомира продовжив домашній арешт блогеру до 1 грудня.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1273
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду