Блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів

Блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів

25 Лютого 2019
1257

Блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів

1257
Корольовський районний суд міста Житомира відмовив захисниці підозрюваного у державній зраді блогера Василя Муравицького у відводі колегії суддів
Блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів
Блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів

Про це повідомляє «Укрінформ», кореспондент якого знаходиться в залі суду.

Адвокатка Муравицького Світлана Новицька заявила клопотання про відвід колегії у складі трьох суддів, мотивуючи тим, що у суді відсутні принципи права рівності сторін та справедливий баланс за визначенням Європейського суду з прав людини.

Прокурор Вадим Левченко виступив проти задоволення цього клопотання, називаючи аргументи адвоката підсудного «правовою вакханалією», пише інформагентство.

Суд не знайшов підстав для відводу суддів: «Керуючись статтею 81 КПК України суд постановив відмовити у задоволенні клопотання сторони захисту про відвід усієї колегії суддів. Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає», – йдеться в ухвалі.

За повідомленням «Укрінформу», 25 лютого на засіданні у справі Муравицього були присутні представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Утім, як зазначає агентство, від спілкування із журналістами вони відмовилися.

Нагадаємо, блогер Муравицький обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня 2017 року видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого блогера.Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, жиблогер із 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював публікації.

У вересні 2017 року справу було передано до суду. Наразі справа розглядається в суді. 10 січня суд вкотре продовжив йому цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду