Суд продовжив домашній арешт блогера Муравицького ще на три місяці

Суд продовжив домашній арешт блогера Муравицького ще на три місяці

6 Березня 2019
912

Суд продовжив домашній арешт блогера Муравицького ще на три місяці

912
Корольовський районний суд міста Житомира продовжив цілодобовий домашній арешт Василя Муравицького до 3 травня 2019 року.
Суд продовжив домашній арешт блогера Муравицького ще на три місяці
Суд продовжив домашній арешт блогера Муравицького ще на три місяці

Про це повідомляє «Укрінформ». 

У коментарі виданню консультантка Корольовського районного суду міста Житомира Марина Шведюк розповіла, що суд у Житомирі продовжив до 3 травня цілодобовий домашній арешт підозрюваному у державній зраді Василю Муравицькому.

«Суд постановив продовжити запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання. Термін дії домашнього арешту щодо обвинуваченого визначений тривалістю 60 днів, тобто до 3 травня 2019 року», – сказала вона.

Нагадаємо, блогер Муравицький обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня 2017 року видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого блогера.Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, жиблогер із 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював публікації.

У вересні 2017 року справу було передано до суду. Наразі справа розглядається в суді. 10 січня суд вкотре продовжив йому цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

25 лютого блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
912
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду