Суд продовжив домашній арешт блогеру Муравицькому до 1 грудня

Суд продовжив домашній арешт блогеру Муравицькому до 1 грудня

4 Жовтня 2019
1037

Суд продовжив домашній арешт блогеру Муравицькому до 1 грудня

1037
Відповідне рішення Корольовський районний суд міста Житомира ухвалив 3 жовтня. Блогера Василя Муравицького звинувачують у держзраді.
Суд продовжив домашній арешт блогеру Муравицькому до 1 грудня
Суд продовжив домашній арешт блогеру Муравицькому до 1 грудня

Про рішення суду повідомляється на сайті судової влади України. 

«Суд 3 жовтня задовольнив клопотання прокурора щодо виклику спеціалістів та експертів, які робили експертизи та висновки по кримінальному провадженню та у зв’язку з чим була оголошена перерва. Ухвалою суду від 3 жовтня продовжено обвинуваченому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цілодобовий домашній арешт триватиме до 1 грудня 2019 року. Наступне судове засідання у справі відбудеться 18 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, блогер Муравицький обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня 2017 року видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Муравицького, колишнього місцевого блогера. Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, блогер із 2014 року створював публікації на замовлення керівництва російських державних інформагентств.

У вересні 2017 року справу було передано до суду

25 лютого 2019-го блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1037
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду