Керівниця вінницького осередку партії Шарія подала позов проти шефредактора «Вежі» та самого видання

Керівниця вінницького осередку партії Шарія подала позов проти шефредактора «Вежі» та самого видання

27 Листопада 2019
2967
27 Листопада 2019
10:36

Керівниця вінницького осередку партії Шарія подала позов проти шефредактора «Вежі» та самого видання

2967
У Вінниці очільниця місцевого осередку партії Анатолія Шарія Світлана Магденко подала позов про захист гідності і честі та відшкодування матеріальної та моральної шкоди проти інтернет-видання «Вежа» та шеф-редактора Андрія Качора.
Керівниця вінницького осередку партії Шарія подала позов проти шефредактора «Вежі» та самого видання
Керівниця вінницького осередку партії Шарія подала позов проти шефредактора «Вежі» та самого видання

Про це повідомляє «Вежа» з посиланням на сайт Вінницького міського суду.

У цій справі вже два судді взяли самовідвід. Зокрема, один через те, що його син навчається у Вінницькій гімназії №2, де Світлана Магденко працює вчителькою молодших класів. Зараз справу передали вже третьому судді.

Андрій Качор повідомив, що наразі йому не відомо, у чому його обвинувачують: «Це відома тактика росіян: будучи агресором, намагатися зробити з себе жертву. Сам факт позову став для мене сюрпризом: про судове засідання мені стало відомо практично випадково із сайту міського суду. Жодних повідомлень: ні телефоном, ні поштою, ні будь-яким іншим чином мені не надходило. Водночас показовим є те, що судді беруть самовідвід у цій, очевидно політичній, справі: мало хто хоче бруднити руки об агентів російського впливу в Україні».

Нагадаємо, що 12 липня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз на адресу головного редактора вінницького інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора. Напередодні він на сайті видання написав, що отримує погрози від прихильників блогера Анатолія Шарія. За його словами, 8 липня у «Вежі» вийшла публікаця про спалення невідомими агітаційних матеріалів партії Шарія. Останній після цього записав 15-хвилинне відео, у якому «погрожував родині (головреда видання «Вежа», – ДМ) та ображає навіть дитину». Після цього відео, за словами журналіста, прихильники Шарія почали блокувати сторінку Качора в Facebook і надсилати йому повідомлення з погрозами. Крім того, за інформацією журналіста, прихильники блогера планували атаки на його помешкання та офіс його дружини, а також – фізичний напад на нього й «виловлювати по одному журналістів "Вежі"».

30 серпня невідомі побили головреда «Вежі» Андрія Качора. Він пов’язує напад із прихильниками блогера Шарія. Поліція Вінницької області повідомила, що встановила особу нападника і зареєструвала кримінальне провадження. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Пдозрюваного в нападі поліція опитала та відпустила.

6 вересня у вінницькому пресклубі відбулася пресконференція головного редактора видання «Вежа» Андрій Качора, присвячена атакам на нього та редакцію. На захід також прийшли прихильники Анатолія Шарія з адвокатом. «Вежа» повідомляє, що прихильники Шарія поводилися на заході агресивно, намагалися його зірвати, систематично перебиваючи модераторку Оксану Пустовіт та не даючи головреду Качору відповідати на запитання журналістів.

Фото: Вежа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2967
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду