detector.media
27.11.2019 10:36
Керівниця вінницького осередку партії Шарія подала позов проти шефредактора «Вежі» та самого видання
Керівниця вінницького осередку партії Шарія подала позов проти шефредактора «Вежі» та самого видання
У Вінниці очільниця місцевого осередку партії Анатолія Шарія Світлана Магденко подала позов про захист гідності і честі та відшкодування матеріальної та моральної шкоди проти інтернет-видання «Вежа» та шеф-редактора Андрія Качора.

Про це повідомляє «Вежа» з посиланням на сайт Вінницького міського суду.

У цій справі вже два судді взяли самовідвід. Зокрема, один через те, що його син навчається у Вінницькій гімназії №2, де Світлана Магденко працює вчителькою молодших класів. Зараз справу передали вже третьому судді.

Андрій Качор повідомив, що наразі йому не відомо, у чому його обвинувачують: «Це відома тактика росіян: будучи агресором, намагатися зробити з себе жертву. Сам факт позову став для мене сюрпризом: про судове засідання мені стало відомо практично випадково із сайту міського суду. Жодних повідомлень: ні телефоном, ні поштою, ні будь-яким іншим чином мені не надходило. Водночас показовим є те, що судді беруть самовідвід у цій, очевидно політичній, справі: мало хто хоче бруднити руки об агентів російського впливу в Україні».

Нагадаємо, що 12 липня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погроз на адресу головного редактора вінницького інтернет-видання «Вежа» Андрія Качора. Напередодні він на сайті видання написав, що отримує погрози від прихильників блогера Анатолія Шарія. За його словами, 8 липня у «Вежі» вийшла публікаця про спалення невідомими агітаційних матеріалів партії Шарія. Останній після цього записав 15-хвилинне відео, у якому «погрожував родині (головреда видання «Вежа», – ДМ) та ображає навіть дитину». Після цього відео, за словами журналіста, прихильники Шарія почали блокувати сторінку Качора в Facebook і надсилати йому повідомлення з погрозами. Крім того, за інформацією журналіста, прихильники блогера планували атаки на його помешкання та офіс його дружини, а також – фізичний напад на нього й «виловлювати по одному журналістів "Вежі"».

30 серпня невідомі побили головреда «Вежі» Андрія Качора. Він пов’язує напад із прихильниками блогера Шарія. Поліція Вінницької області повідомила, що встановила особу нападника і зареєструвала кримінальне провадження. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Пдозрюваного в нападі поліція опитала та відпустила.

6 вересня у вінницькому пресклубі відбулася пресконференція головного редактора видання «Вежа» Андрій Качора, присвячена атакам на нього та редакцію. На захід також прийшли прихильники Анатолія Шарія з адвокатом. «Вежа» повідомляє, що прихильники Шарія поводилися на заході агресивно, намагалися його зірвати, систематично перебиваючи модераторку Оксану Пустовіт та не даючи головреду Качору відповідати на запитання журналістів.

Фото: Вежа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY