У Москві поліція затримала журналіста-розслідувача «Медузи»

У Москві поліція затримала журналіста-розслідувача «Медузи»

7 Червня 2019
1890

У Москві поліція затримала журналіста-розслідувача «Медузи»

1890
У Москві 6 червня поліція затримала кореспондента відділу розслідувань «Медузи» Івана Голунова. Йому інкримінують нібито «замах на збут наркотиків у великих розмірах».
У Москві поліція затримала журналіста-розслідувача «Медузи»
У Москві поліція затримала журналіста-розслідувача «Медузи»

Про це повідомив адвокат журналіста Дмитро Джулай, передає «Медуза».

Згідно з протоколом допиту, Івана Голунова затримали 6 червня о 14:40 на Кольоровому бульварі, після чого при огляді у нього з рюкзака дістали пакет з невідомою речовиною. Водночас ще один пакет і ваги знайшли під час обшуку в квартирі журналіста.

«Експертиза показала, що в пакеті з рюкзака знаходилося 3,56 грама мефедрона. Голунова підозрюють в замаху на збут наркотиків у великих розмірах (пункт «г» частини 4 статті 228.1 КК). Сам він ці звинувачення заперечує», – йдеться в повідомленні.

Журналіст також розповів, що з моменту затримання вимагав викликати адвоката, але цього зроблено не було. За його словами, коли під час огляду він схопився за стілець, «працівники поліції почали волочити його по підлозі, а один з них – вдарив кулаком в щоку».

Дмитро Джулай заявив, що пана Голунова також штовхали ногами в груди, а викликати йому швидку в поліції відмовилися. Зазначається, що поліцейські відмовилися провести змиви з рук і зрізи нігтів, щоб перевірити, чи торкався журналіст наркотиків або чи вживав їх. Зробити змив з рюкзака або зріз тканини в поліції також відмовилися. Зараз Іван Голунов знаходиться в УВС по Західному округу Москви.

«Медуза» з посиланням на джерело в поліції повідомила, що в справі журналіста може з'явитися другий епізод – через пакет і ваги, знайденв в його квартирі.

За даними російської служби BBC, пана Голунова затримали по дорозі на зустріч з джерелом.

Іван Голунов відомий як журналіст, який спеціалізується на розслідуваннях зловживань столичної мерії. Він працював у виданнях «Ведомости», Forbes, РБК, «Слон», на телеканалі «Дощ», а останні роки співпрацює з інтернет-виданням «Медуза».

Нагадаємо, 6 березня російські силовики провели обшук у журналіста Євгена Гайворонського: вилучили документи, електронну техніку, телефон, комп'ютер. 26 березня його затримали за підозрою у вживанні наркотиків, того ж дня підконтрольний РФ суд у Ялті заарештував Гайворонського на 12 діб. Крім того, суд зобов'язав журналіста пройти лікування від начебто наркотичної залежності. Гайворонський назвав «маячнею» звинувачення у вживанні наркотиків.

7 квітня його випустили з ізолятора тимчасового тримання Сімферополя. Проте 8 трваня в анексованому Криму Київський районний суд Сімферополя на 10 діб взяв під варту  Євгена Гайворонського. Його арештували через відмову проходити медобстеження під час попереднього затримання, що відбулося 26 квітня.

Фото: Радіо Свобода 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1890
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду