У Москві відпустили майже всіх затриманих під час маршу на підтримку Івана Голунова

У Москві відпустили майже всіх затриманих під час маршу на підтримку Івана Голунова

13 Червня 2019
1340

У Москві відпустили майже всіх затриманих під час маршу на підтримку Івана Голунова

1340
У Москві 12 червня під час маршу на підтримку журналіста «Медузи» Івана Голунова затримали понад 500 осіб, серед яких було й багато журналістів. Згодом майже всіх затриманих відпустили, у поліції залишилися лише чотири людини.
У Москві відпустили майже всіх затриманих під час маршу на підтримку Івана Голунова
У Москві відпустили майже всіх затриманих під час маршу на підтримку Івана Голунова

Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на Головне управління МВС в Москві.

Водночас видання пише, що в окремих відділеннях поліції, ймовірно, залишається більше людей.

Згідно з повідомленням, на багатьох затриманих були складені протоколи про участь у «несанкціонованій акції, що призвела до створення перешкод руху пішоходів або транспорту, або про повторне порушення правил проведення мітингів». Однак видання «Відкриті медіа» повідомляє, що працівники поліції склали на одного із затриманих протокол за те, що він кричав нібито «антиурядове гасло», а саме: «Іван Голунов».

Крім того, за даними «МБХ медіа», поліцейські при затриманні побили фотографа Валерія Теневого. Зазначається, що він «відмовився віддати камеру і видалити відзнятий матеріал, після чого його почали бити».

Нагадаємо, у Москві 12 червня під час маршу на підтримку журналіста «Медузи» Івана Голунова затримали понад 400 осіб, серед яких журналісти.

Як писав ДМ, журналіста Івана Голунова затримали у Москві 6 червня. Йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

Сторона обвинувачення заявляє, що Голунов у невстановлений час у невстановленому місці начебто купив у невстановленої особи кокаїн і мефедрон для подальшого перепродажу. Журналіст наполягає, що наркотики йому підкинули поліцейські. На суді він сказав, що пов'язує кримінальну справу зі своєю професійною діяльністю - зокрема з розслідуванням похоронного бізнесу - і що раніше отримував погрози. 

8 червня у Москві суд відправив кореспондента Івана Голунова під домашній арешт на два місяці. Захист журналіста Івана Голунова збирається подати скаргу до Європейського суду з прав людини на дії слідства після його затримання.

10 червня в Росії видання «Ведомости», «Комерсант» і РБК на знак підтримки журналіста-розслідувача «Медузи» Івана Голунова вперше вийдуть з однаковою обкладинкою.

11 червня міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев повідомив, що кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» Івана Голунова припинили.

Фото: Грані.ру

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1340
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду