У США Анастасії Станко й Анні Бабінець вручили премії за сміливість у журналістиці

У США Анастасії Станко й Анні Бабінець вручили премії за сміливість у журналістиці

23 Жовтня 2019
3334

У США Анастасії Станко й Анні Бабінець вручили премії за сміливість у журналістиці

3334
У Вашингтоні (США) журналістка «Громадського телебачення» Анастасія Станко та керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець отримали премії за сміливість у журналістиці від Міжнародної жіночої медіа-фундації (International Women's Media Foundation, IWMF).
У США Анастасії Станко й Анні Бабінець вручили премії за сміливість у журналістиці
У США Анастасії Станко й Анні Бабінець вручили премії за сміливість у журналістиці

Про це повідомила Мирослава Ґонґадзе на своїй сторінці в Facebook.

Премією нагороджують «відважних журналістів, які говорять про заборонені теми, працюють у середовищі, яке вороже ставиться до жінок, і діляться складною правдою».

Також нагороду Міжнародної жіночої медіа-фундації отримали журналістка з Південного Судану Анна Німіріано, журналістка з Нікарагуа Люсія Пінеда й керівниця Бейрутського бюро The Washington Post Ліз Слай, повідомила Анастасія Станко в Instagram.

Нагадаємо, 10 липня 2019 року стало відомо, що журналістка «Громадського телебачення» Анастасія Станко та керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець стали лауреатками премії за сміливість у журналістиці від Міжнародної жіночої медіа-фундації (International Women's Media Foundation, IWMF). Анна Бабінець у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що на премію її висунув Брюс Шапіро (Bruce Shapiro), журналіст та виконавчий директор Dart Center for Journalism and Trauma (Центр журналістики і травм Dart). «Детектор медіа» не вдалося зв’язатися з Анастасією Станко для уточнення інформації, хто висунув її на премію.

20 листопада 2018 року в Нью-Йорку журналісти з України, Судану, Венесуели та В'єтнаму отримали Міжнародну премію за свободу преси 2018 року. Зокрема нагороду отримали українська журналістка «Громадського телебачення» Настя Станко, Амаль Халіф Ідріс Хаббані з Судану, Нґуен Нґок Нху Цін з В’єтнаму та Руз Мелі Реєз із Венесуели.

У 2014 році лауреатами премії за журналістські розслідування від Центральноєвропейської ініціативи (CEI) та Медіаорганізації Південно-Східної Європи (SEEMO) стали сербська та боснійська репортерки. Особливої відзнаки удостоїли українську журналістку Анну Бабінець.

Фото: Громадське 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3334
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду