detector.media
23.10.2019 13:25
У США Анастасії Станко й Анні Бабінець вручили премії за сміливість у журналістиці
У США Анастасії Станко й Анні Бабінець вручили премії за сміливість у журналістиці
У Вашингтоні (США) журналістка «Громадського телебачення» Анастасія Станко та керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець отримали премії за сміливість у журналістиці від Міжнародної жіночої медіа-фундації (International Women's Media Foundation, IWMF).

Про це повідомила Мирослава Ґонґадзе на своїй сторінці в Facebook.

Премією нагороджують «відважних журналістів, які говорять про заборонені теми, працюють у середовищі, яке вороже ставиться до жінок, і діляться складною правдою».

Також нагороду Міжнародної жіночої медіа-фундації отримали журналістка з Південного Судану Анна Німіріано, журналістка з Нікарагуа Люсія Пінеда й керівниця Бейрутського бюро The Washington Post Ліз Слай, повідомила Анастасія Станко в Instagram.

Нагадаємо, 10 липня 2019 року стало відомо, що журналістка «Громадського телебачення» Анастасія Станко та керівниця незалежної розслідувальної агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець стали лауреатками премії за сміливість у журналістиці від Міжнародної жіночої медіа-фундації (International Women's Media Foundation, IWMF). Анна Бабінець у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що на премію її висунув Брюс Шапіро (Bruce Shapiro), журналіст та виконавчий директор Dart Center for Journalism and Trauma (Центр журналістики і травм Dart). «Детектор медіа» не вдалося зв’язатися з Анастасією Станко для уточнення інформації, хто висунув її на премію.

20 листопада 2018 року в Нью-Йорку журналісти з України, Судану, Венесуели та В'єтнаму отримали Міжнародну премію за свободу преси 2018 року. Зокрема нагороду отримали українська журналістка «Громадського телебачення» Настя Станко, Амаль Халіф Ідріс Хаббані з Судану, Нґуен Нґок Нху Цін з В’єтнаму та Руз Мелі Реєз із Венесуели.

У 2014 році лауреатами премії за журналістські розслідування від Центральноєвропейської ініціативи (CEI) та Медіаорганізації Південно-Східної Європи (SEEMO) стали сербська та боснійська репортерки. Особливої відзнаки удостоїли українську журналістку Анну Бабінець.

Фото: Громадське 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY