Режисер Влад Троїцький став лауреатом премії імені Василя Стуса

Режисер Влад Троїцький став лауреатом премії імені Василя Стуса

28 Серпня 2019
3175

Режисер Влад Троїцький став лауреатом премії імені Василя Стуса

3175
Премією імені Василя Стуса за 2019 рік нагороджений театральний режисер, засновник центру сучасного мистецтва «ДАХ», фестивалю «ГогольFest» та музично-театральних проектів «ДахаБраха», Dakh Daughters, Nova Opera і «ЦеШо» Влад Троїцький.
Режисер Влад Троїцький став лауреатом премії імені Василя Стуса
Режисер Влад Троїцький став лауреатом премії імені Василя Стуса

Про це повідомляє пресслужба українського ПЕН-клубу.

Ім’я лауреата оголосили 28 серпня під час урочистої церемонії у Національному музеї Тараса Шевченка.

«Василь Стус – це людина, яка не боялася бути незручною. Бути незручним – це не завжди безпечно. Але, можливо, саме на таких долях формується дух нації і країни. Це велика людина. І бути нагородженим цією премією – велика честь для мене», - сказав Влад Троїцький

Лауреат премії отримав грошову винагороду та статуетку.

«Крім того, що Влад Троїцький розповідає світу про українців, українську культуру, він розповідає ще й українцям про українців. Ми дуже добре розумією, що управлінська культура і культура організаційна є похідними від культури нації. Ми дякуємо Владу Троїцькому за його позицію і його внесок в українську культуру», – наголосив заступник декана Києво-Могилянської Бізнес-Школи Едуард Мальцев

Під час заходу також уперше було показано фрагмент із музично-поетичного проекту за віршами Василя Стуса режисера і драматурга Клима (Володимира Клименка), який він готує разом із акторами театру «ДАХ».

Нагадаємо, премія імені Василя Стуса була заснована 1989 року Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції на чолі з Євгеном Сверстюком (1928-2014). Її вручають літераторам, митцям, режисерам, музикантам, культурним менеджерам за внесок в українську культуру й стійкість громадянської позиції. 

З 2016 року продовжувати цю ініціативу взялися Український ПЕН, Києво-Могилянська Бізнес-Школа та видавництво «Дух і Літера».

У 2017-му премією імені Василя Стуса було нагороджено українського письменника Сергія Жадана.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3175
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду