detector.media
21.10.2019 16:23
ФСБ вербує інтернет-провайдерів у Криму - контррозвідка СБУ
ФСБ вербує інтернет-провайдерів у Криму - контррозвідка СБУ
За даними контррозвідки Служби безпеки України, Федеральна служба безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ) спонукає інтернет-провайдерів в окупованому Криму давати згоду на конфіденційне співробітництво.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Основне завдання – це збір інформації про проукраїнськи налаштованих мешканців півострова.

Від  працівників сфери надання інтернет-послуг, за цією інформацією, вимагають на конфіденційній основі незаконно збирати персональні дані, повідомляти про зміст контенту у соціальних мережах та іншу приватну інформацію користувачів.

«Дані потім використовуються російськими спецслужбами для переслідування нелояльних до окупаційної влади та політики РФ місцевих жителів. При цьому форми і методи діяльності ФСБ РФ стосовно мешканців півострова ідентичні тим, які застосовуються до наших співвітчизників при відвідуванні ними тимчасово окупованих територій України та РФ», - звертає увагу СБУ. Зокрема, це шантаж, погрози, залякування, фізичний і психологічний тиск, штучне створення компрометуючих ситуацій. Контррозвідка також встановила, що у цій протиправній діяльності активно задіяний представник ФСБ РФ - колишній офіцер Головного Управління Служби безпеки України у Автономній республіці Крим Карелін Дмитро Володимирович, який у 2014 році зрадив присязі та перейшов на бік ворога.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY