Суд відпустив під домашній арешт ще одного підозрюваного в справі вбивства журналіста Сергієнка

Суд відпустив під домашній арешт ще одного підозрюваного в справі вбивства журналіста Сергієнка

23 Серпня 2019
1776

Суд відпустив під домашній арешт ще одного підозрюваного в справі вбивства журналіста Сергієнка

1776
Городищенський районний суд Черкаської області 22 серпня змінив запобіжний захід Вадиму Мельнику, якого підозрюють в організації вбивства журналіста Василя Сергієнка в 2014 році. Його відпустили із СІЗО під домашній арешт.
Суд відпустив під домашній арешт ще одного підозрюваного в справі вбивства журналіста Сергієнка
Суд відпустив під домашній арешт ще одного підозрюваного в справі вбивства журналіста Сергієнка

Про повідомляє «Радіо Свобода».

Строк арешту Вадима Мельника завершуються 24 серпня. У зв'язку з цим прокурор Вікторія Дідич подала клопотання про продовження його тримання під вартою ще на два місяці. Вона обґрунтувала необхідність такого заходу тим, що на свободі обвинувачений може сховатися, вплинути на потерпілих і свідків.

Підозрюваний, своє чергою, не визнав провини і заявив, що не має наміру тікати в разі звільнення. Його захисники Олександр Шадрін і Валерій Добраниця вважають, що прокурори не довели існування ризиків, які вони озвучили. Адвокати клопотали про те, щоб їх підзахисного відпустити під заставу в розмірі 153 тисячі гривень.

Судді відхилили обидва клопотання і змінили Вадиму Мельнику запобіжний захід на домашній арешт. Наразі не відомо, чим судді обґрунтували таке рішення, адже головуюча суддя Людмила Синиця оголосила лише резолютивну частину рішення.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства Сергієнка. 

17 травня 2017 у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

У листопаді 2018 року Вадиму Мельнику, підозрюваному в організації вбивства журналіста, змінили запобіжний захід.

У березні 2019 року Городищенський райсуд Черкаської області залишив фігурантів справи про вбивство черкаського журналіста Василя Сергієнка до 6 травня під вартою без права застави. 
2 травня Городищенський суд Черкаської області до 30 червня продовжив арешт Вадиму Мельнику, Володимиру Воронкову, Роману Недибалюку та Віктору Горбенку.
У червні Городищенський суд Черкаської області відпустив під домашній арешт Віктора Горбенка та Романа Недибалюка, підозрюваних у справі вбивства журналіста Василя Сергієнка в 2014 році.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду