detector.media
18.07.2019 17:20
Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення Романа Сущенка
Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення Романа Сущенка
За словами адвоката, є ознаки того, «що щось відбувається зверху стосовно можливостей певних домовленостей» про долю політв’язня.

Адвокат Марк Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення українського журналіста Романа Сущенка, який ув'язнений в колонії РФ за звинуваченням у нібито шпигунстві. 

Про це 18 липня Марк Фейгін повідомив за результатами телефонної розмови із Романом Сущенком, передає «Укрінформ».

«Відносно перспектив. Є ознаки, за якими можна вважати, що щось відбувається зверху відносно можливостей певних домовленостей про долю Романа. Ми не знаємо усі деталі, але бачимо такі ознаки. І Роман також це усвідомлює», – наголосив він.

Адвокат висловив сподівання, що відновлений переговорний процес у Нормандському форматі матиме позитивні результати.

Крім того, він додав, що журналіста на подальші три місяці (з 5 серпня) залишать у так званому «безпечному місці на території колонії».

«Це, так би мовити, в'язниця у в'язниці. Тобто він постійно перебуває в ізольованому місці. Там йому перебувати комфортніше. Він позбавлений обов'язкової праці. Але малює», – пояснив пан Фейгін.

Він також повідомив про намір найближчими тижнями відвідати політв’язня в колонії в Кіровській області.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

У січні 2019 року Сущенка вперше відвідали у колонії в Кіровській області донька Юлія та дружина Анжела. Вдруге вони відвідали його у червні.

Виставки картин Сущенка раніше проходили у КишиневіПразіНью-Йорку, Брюсселі та Парижі

Як відомо, журналіст Роман Сущенко створював свої картини під час перебування в московському СІЗО, використовуючи кулькову ручку, олівець та цибулевий сік, а потім передавав картини рідним.

Фото: Укрінформ 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY