«Радіо Свобода» випустило документальний фільм «#СвободуГолунову»

«Радіо Свобода» випустило документальний фільм «#СвободуГолунову»

22 Червня 2019
1040

«Радіо Свобода» випустило документальний фільм «#СвободуГолунову»

1040
Стрічка розповідає про справу журналіста «Медузи» Івана Голунова, якого затримали за звинуваченням у замаху на збут наркотиків і звільнили після громадської кампанії на його підтримку.
«Радіо Свобода» випустило документальний фільм «#СвободуГолунову»
«Радіо Свобода» випустило документальний фільм «#СвободуГолунову»

Про це повідомляє «Медуза».

«Радіо Свобода» описує фільм як відеохроніку кампанії в підтримку Голунова. Зокрема, у документальній стрічці розповідається про одиночні пікети активістів у Москві, засідання суду, на якому Голунова відправили під домашній арешт, звільнення журналіста і марші в його підтримку, де затримали понад 500 осіб.

Крім того, 21 червня вийшов документальний фільм «Голунов», який підготували «Медуза» і студія «Черній флаг». У фільмі документаліста Сергія Єрженкова справу російського журналіста показано очима тих, хто знаходився в епіцентрі подій.

Як писав ДМ, журналіста Івана Голунова затримали у Москві 6 червня. Йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

8 червня у Москві суд відправив кореспондента під домашній арешт на два місяці.

10 червня в Росії видання «Ведомости», «Коммерсант» і РБК на знак підтримки журналіста Голунова вперше вийшли з однаковою обкладинкою.

11 червня міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев повідомив, що кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» припинили.

12 червня у Москві відбувся запланований марш на підтримку, в тому числі, Івана Голунова, під час заходу поліція затримала понад 500 осіб, серед яких було й багато журналістів. Згодом майже всіх затриманих відпустили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1040
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду