detector.media
22.06.2019 16:27
«Радіо Свобода» випустило документальний фільм «#СвободуГолунову»
«Радіо Свобода» випустило документальний фільм «#СвободуГолунову»
Стрічка розповідає про справу журналіста «Медузи» Івана Голунова, якого затримали за звинуваченням у замаху на збут наркотиків і звільнили після громадської кампанії на його підтримку.

Про це повідомляє «Медуза».

«Радіо Свобода» описує фільм як відеохроніку кампанії в підтримку Голунова. Зокрема, у документальній стрічці розповідається про одиночні пікети активістів у Москві, засідання суду, на якому Голунова відправили під домашній арешт, звільнення журналіста і марші в його підтримку, де затримали понад 500 осіб.

Крім того, 21 червня вийшов документальний фільм «Голунов», який підготували «Медуза» і студія «Черній флаг». У фільмі документаліста Сергія Єрженкова справу російського журналіста показано очима тих, хто знаходився в епіцентрі подій.

Як писав ДМ, журналіста Івана Голунова затримали у Москві 6 червня. Йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

8 червня у Москві суд відправив кореспондента під домашній арешт на два місяці.

10 червня в Росії видання «Ведомости», «Коммерсант» і РБК на знак підтримки журналіста Голунова вперше вийшли з однаковою обкладинкою.

11 червня міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев повідомив, що кримінальне провадження проти журналіста «Медузи» припинили.

12 червня у Москві відбувся запланований марш на підтримку, в тому числі, Івана Голунова, під час заходу поліція затримала понад 500 осіб, серед яких було й багато журналістів. Згодом майже всіх затриманих відпустили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY