У Британії суд призначив слухання в справі про екстрадицію Ассанжа до США на 2020 рік

У Британії суд призначив слухання в справі про екстрадицію Ассанжа до США на 2020 рік

14 Червня 2019
959

У Британії суд призначив слухання в справі про екстрадицію Ассанжа до США на 2020 рік

959
У Великій Британії Вестмінстерський магістратський суд призначив повне слухання у справі екстрадиції засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа до США на 25 лютого 2020 року.
У Британії суд призначив слухання в справі про екстрадицію Ассанжа до США на 2020 рік
У Британії суд призначив слухання в справі про екстрадицію Ассанжа до США на 2020 рік

Про це повідомляє Associated Press.

Суд призначив повне слухання на 25 лютого; очікується, що воно триватиме близько п'яти днів. Проміжні слухання, ймовірно, відбудуться в липні та жовтні.

Засновник Wikileaks взяв участь в засіданні через відеозв'язком.

Як повідомляв ДМ, Міністерство юстиції США направило Великій Британії офіційний запит про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. 13 червня міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід повідомив про рішення екстрадувати до США засновника WikiLeaks.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США звинувачує засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в змові з аналітиком розвідки США Челсі Меннінг з метою злому секретного урядового комп'ютера. 

США 23 травня висунули нові обвинувачення проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, звинувативши його у порушенні закону про шпигунство через публікацію секретних документів.

У грудні 2018 року Еквадор надав громадянство Ассанжу й спробував призначити його членом дипломатичної місії країни в Англії та Росії, що могло б стати захистом для нього та дало б змогу залишити посольство. Однак Британія відхилила запит про призначення Ассанжа до дипмісії.

У травня 2019 року влада Еквадору погодилася передати США всі документи і техніку засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, яка буде вилучена під час обшуку в його кімнаті в посольстві країни в Лондоні.

2 червня стало відомо, що Міністр закордонних справ Великої Британії та кандидат у прем'єр-міністри Джеремі Хант повідомив, що не блокуватиме екстрадицію до США засновника Wikileaks.

Як писав «Детектор медіа», 11 квітня у Великій Британії поліція затримала засновника сайту Wikileaks Джуліана Ассанжа, який з 2012 року жив на території посольства Еквадору в Лондоні.

У поліції Лондона повідомили, що Ассанжа затримали за ордером, виданим Вестмінстерським магістратним судом 29 червня 2012 року за відмову з'явитися до суду. Згодом стало відомо, що засновника WikiLeaks можуть екстрадувати до США. Згідно з повідомленням поліції, Джуліана Ассанжа ще раз затримали за запитом США відповідно до закону про екстрадицію.

1 травня Ассанжа ув'язнили на 50 тижнів у Великій Британії, за те, що він переховувався від арешту в посольстві Еквадору у Лондоні. Справа про екстрадицію до США засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа займе «багато місяців», вважає британський суддя Майкл Сноу.

13 травня в Швеції прокуратура поновила розслідування в кримінальному провадженні проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, якого звинувачують у зґвалтуванні.

20 травня в Швеції прокуратура запросила ордер на арешт засновника WikiLeaks. Однак У Швеції суд 3 червня відхилив клопотання про арешт засновника WikiLeaks.

Крім того, стало відомо, що Джуліана Ассанжа через проблемами зі здоров'ям перевели до лікарні британської в'язниці Белмарш. За даними WikiLeaks, здоров'я Джуліана Ассанжа значно погіршилося після семи років перебування в посольстві Еквадора в Лондоні через умови, які були «несумісні з основними правами людини». У WikiLeaks також зазначили, що за сім тижнів у в’язниці його здоров'я продовжує погіршуватися і він різко втратив вагу.

Фото: BBC.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
959
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду