Суд оголосив вироки усім обвинуваченим у замаху на Катерину Гандзюк

Суд оголосив вироки усім обвинуваченим у замаху на Катерину Гандзюк

6 Червня 2019
1467

Суд оголосив вироки усім обвинуваченим у замаху на Катерину Гандзюк

1467
Покровський районний суд Дніпропетровської області 6 червня оголосив вироки п’ятьом підозрюваним у вчиненні замаху на активістку Катерину Гандзюк, які раніше визнали свою провину та погодилися на угоду про визнання винуватості. Суд також затвердив угоду зі слідством.
Суд оголосив вироки усім обвинуваченим у замаху на Катерину Гандзюк
Суд оголосив вироки усім обвинуваченим у замаху на Катерину Гандзюк

Про це повідомляє «Українська правда».

Зазначається, що підозрюваного в організації нападу Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука – до 6 років. Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали вирок по 4 роки в’язниці, Віктор Горбунов – 3 роки.

Крім того, усіх обвинувачених зобов’язали сплатити 50 тис. грн на покриття судових витрат.

Вирок набуде чинності після 30-денного терміну на його оскарження. До того часу всі засуджені надалі перебуватимуть під вартою.

Нагадаємо, напад на громадську активістку і в. о. керівника справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк було скоєно напад 31 липня 2018 року - її облили сірчаною кислотою. 4 листопада стало відомо про її смерть. Увечері того ж дня у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акції вшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

6 листопада 2018 Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. ТСК перевірятиме відомості та хід розслідування правоохоронними органами нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що знає прізвище людини, яка замовила напад на громадську активістку Катю Гандзюк.

На засіданні Покровського районного суду Дніпропетровської області 3 червня п’ятеро підозрюваних у вчиненні замаху на активістку Катерину Гандзюк визнали свою провину та погодилися на угоду про визнання винуватості. Сторона обвинувачення просила засудити обвинувачених до таких термінів позбавлення волі: Сергія Торбіна – до 6 років і 6 місяців, Микиту Грабчука – до 6 років, В’ячеслава Вишневського та Володимира Васяновича – до 4 років, Віктора Горбунова – до 3 років.

Фото: Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1467
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду