Дмитро Гордон і Олеся Бацман ідуть з каналу «112 Україна» через Віктора Медведчука

Дмитро Гордон і Олеся Бацман ідуть з каналу «112 Україна» через Віктора Медведчука

16 Травня 2019
6561

Дмитро Гордон і Олеся Бацман ідуть з каналу «112 Україна» через Віктора Медведчука

6561
Журналістське подружжя Дмитро Гордон і Олеся Бацман припиняють співпрацю з каналом «112 Україна», на якому вели авторські програми «Гордон» і «Бацман». За їхніми словами, вони не хочуть більше з’являтися на каналі, на якому кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук і його соратники пропагують ідеї «руского міра».
Дмитро Гордон і Олеся Бацман ідуть з каналу «112 Україна» через Віктора Медведчука
Дмитро Гордон і Олеся Бацман ідуть з каналу «112 Україна» через Віктора Медведчука

Про своє рішення Дмитро Гордон і Олеся Бацман оголосили в прямому ефірі каналу «112 Україна» 16 травня.

Дмитро Гордон, який був гостем програми «Вечірній прайм», нагадав, що у 2017 році гендиректор телеканалу «112 Україна» Єгор Бенкендорф і тодішній генпродюсер Сергій Логунов запросили його виходити на каналі «112 Україна».

«Вони мене переконали, що це дуже цікаво, що це прекрасний канал, що буде повна свобода слова, буде чудово. Рейтинг у мене був дуже великий, уже тоді було видно. Усі ці роки я по четвергах виходив у вас у гостях (у «Вечірньому праймі». – ДМ), а по суботах і неділях виходили мої авторські програми («Гордон». – ДМ). Я ніколи не працював на 112-му каналі і свої телевізійні програми завжди знімав безкоштовно. Я не заробляв грошей, між нами не було грошей, це була любов обопільна», - розповів Дмитро Гордон про умови співпраці з каналом.

За його словами, він насторожено поставився до інформації, що новим власником «112 Україна» став один з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя», кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук (офіційно каналами «112 Україна» і NewsOne володіє соратник Віктора Медведчука, народний депутат Тарас Козак). «Коли за чутками 112 канал купив Віктор Медведчук, я поставився до цього насторожено, але продовжив виходити на каналі, висловлюючи свою точку зору за повної свободи слова. Я хочу сказати, що ніколи ніхто на 112-му каналі не казав мені, що я повинен говорити і що я не повинен говорити», - сказав пан Гордон.

Але останнім часом на каналах «112 Україна» і NewsOne сталися зміни, зауважив він. «Віктора Медведчука дуже багато. Багато людей, які, як і він, пропагують ідеї “руского міра”, ідеї, близькі Путіну, ідеї, які мені абсолютно чужі. Я є патріотом своєї країни, я люблю свою країну, я не люблю російське керівництво, не люблю тих, хто пропагує ідеї “руского міра”, як це робить Медведчук. У мене немає до нього особистих претензій, я з ним не знайомий, я його бачив тричі в житті. Але мені дуже погано від того, що я виходжу на каналі, де Віктор Медведчук та інші люди пропагують “рускій мір”. Й останнім часом до мене все частіше підходять люди і кажуть: "Вам не соромно? Чи ви – людина Медведчука?" А я ніколи не був людиною Медведчука, і мені дійсно соромно. Тому я прийняв важке для себе рішення: я більше не буду виходити на 112-му каналі ніколи і на каналі NewsOne ні гостем, ні ведучим. Сьогодні останній мій ефір», - сказав Дмитро Гордон.

Він подякував Сергію Логунову, Єгору Бенкендорфу, ведучим «Вечірнього прайму» і «прекрасному творчому професійному» колективу «112 Україна» за співпрацю. «Я буду й далі висловлювати свою точку зору на своїх ютуб-каналах. Але я не вважаю для себе можливим з’являтися на каналі, де Віктор Медведчук і його соратники несуть ворожі Україні ідеї “руского міра”», - сказав він.

На сподівання ведучих, що він із часом передумає і знову прийде до студії каналу, Дмитро Гордон сказав: «Коли буде новий власник».

Схожу заяву зробила й Олеся Бацман наприкінці прямого ефіру авторської програми «Бацман», яка вийшла після «Вечірнього прайму».

«Сьогоднішній ефір програми “Бацман” останній на 112-му каналі. Програма “Бацман” більше не буде виходити на 112-му. Річ у тім, що останнім часом Віктора Медведчука і тієї ідеології, кремлівської ідеології, яку він пропагує, стало занадто багато на каналі. І я не бачу для себе можливості продовжувати бути, продовжувати виходити на 112-му каналі. Подробиці причин уходу ви зможете прочитати на моєму Фейсбуці і сайті “Гордон», - сказала Олеся Бацман.

Вона також подякувала всій творчій команді «112 Україна», з якою майже два роки створювала програму, а також глядачам, завдяки яким програма мала високі рейтинги. І додала, що не зникає з екранів, а продовжить випускати свої програми на своєму ютуб-каналі.

Після програми «Бацман» в ефір вийшов випуск новин, по завершенні яких із відбивкою «Важливе» - піар-сюжет про Віктора Медведчука, який планує й далі працювати над «звільненням українських громадян» (з полону) і «встановленням миру в Україні».

Детальніші пояснення Олеся Бацман, як і обіцяла, опублікувала на Фейсбук-сторінці:

Нагадаємо, Дмитро Гордон є засновником газети «Бульвар Гордона» й інтернет-видання «Гордон». Його дружина Олеся Бацман є головною редакторкою видання «Гордон».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6561
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду