detector.media
13.05.2019 18:49
Мінкульт оголосив конкурс з відбору члена Ради з держпідтримки кінематографії
Мінкульт оголосив конкурс з відбору члена Ради з держпідтримки кінематографії
13 травня Міністерство культури України оголосило початок проведення конкурсу з відбору члена Ради з державної підтримки кінематографії. Кандидати на посаду повинні мати вищу юридичну освіту.

Про це повідомляється на сайті Мінкульту.

Висувати претендентів на посаду члена Ради з держпідтримки кінематографії можутьтворчі спілки, громадські об’єднання, господарські об’єднання, статутні документи яких передбачають провадження діяльності у сфері кінематографії та/або телебачення і діяльність яких є активною (упродовж останніх трьох років організовують періодично, не рідше одного разу на рік, громадські заходи щодо проблем у сфері кінематографії: ініціюють публічні обговорення актуальних питань, публічні дискусії у професійній сфері тощо).

Вони можуть висунути не більше двох претендентів з вищою юридичною освітою від кожної організації для участі в конкурсі. Кандидати також повинні мати досвід роботи не менше трьох років у сфері кінематографії, обіймаючи посаду юриста.

Не можуть бути членами Ради:

1) особи, які мають судимість, не погашену або не зняту в установленому законом порядку;

2) особи, які перебувають на державній службі, а також інші особи, стосовно яких Законом України «Про запобігання корупції» встановлено обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, та/або особи, які мають конфлікт інтересів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», та/або які притягалися до відповідальності за корупційні правопорушення.

Документи для участі в конкурсі можна подавати з 13 травня по 1 червня 2019 року. Із повним переліком необхідних документів можна ознайомитись за посиланням.

Конкурс проводиться у формі засідань конкурсної комісії. Перше засідання конкурсної комісії відбудеться в приміщенні Міністерства культури України (каб. 102) 11 червня 2019 року о 10.00.

Нагадаємо, Рада є новим органом, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року.

1 квітня 2019 року Кабінет міністрів України затвердив склад Ради з державної підтримки кінематографії у складі восьми осіб. Юрист Дмитро Гузій до переліку не ввійшов. Міністерство економічного розвитку і торгівлі заявило, що Асоціація кіноіндустрії України, як висувала цього кандидата, не змогла підтвердити, що він працює у сфері кінематографії не менше трьох років, як того вимагали умови конкурсу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY