Порошенко повідомив, що BBC виплатила йому 50 тисяч фунтів

Порошенко повідомив, що BBC виплатила йому 50 тисяч фунтів

17 Квітня 2019
2079

Порошенко повідомив, що BBC виплатила йому 50 тисяч фунтів

2079
Британська телерадіомовна корпорація ВВС виплатила чинному Президенту України Петру Порошенку перший транш компенсації на суму 50 тисяч фунтів за новину про те, що він нібито платив юристу Президента США Дональда Трампа за організацію зустрічі в 2017 році, а також компенсує судові витрати.
Порошенко повідомив, що BBC виплатила йому 50 тисяч фунтів
Порошенко повідомив, що BBC виплатила йому 50 тисяч фунтів

Про це Петро Порошенко повідомив в ефірі ток-шоу «Пульс» на телеканалі «112 Україна» 16 квітня.

Він розповів, що спершу зв’язався із Білим домом та повідомив, що подаватиме до суду на ВВС. Пан Порошенко додав, що в Білому домі йому порекомендували «не привертати до цього увагу», бо «правди все одно не знайдете».

«Я подав до суду. Я виграв кейс. Вперше в історії існування BBC діючий глава держави виграв справу, захистив честь свою, захистив честь України. І сьогодні на мій рахунок надійшов перший транш в 50 тисяч фунтів, які ВВС заплатила за компенсація як вибачення. Кожна копійка з цих коштів зараз буде перерахована на благодійність», – наголосив він.

Нагадаємо, у травні британська телерадіомовна корпорація ВВС опублікувала статтю, в який стверджувалось, що президент України Петро Порошенко нібито платив юристу президента США Дональда Трампа за організацію зустрічі.

Пізніше британський мовник вибачився перед Порошенко та заявив, що готовий виплатити йому відшкодування.

Президент України Петро Порошенко 8 квітня повідомив, що британська телерадіомовна корпорація ВВС виплатить йому 50 тисяч фунтів за новину про те, що він нібито платив юристу Президента США Дональда Трампа за організацію зустрічі в 2017 році, а також компенсує судові витрати.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду