BBC виплатить Порошенку більше 50 тисяч фунтів

BBC виплатить Порошенку більше 50 тисяч фунтів

9 Квітня 2019
3601
9 Квітня 2019
10:44

BBC виплатить Порошенку більше 50 тисяч фунтів

3601
Британська телерадіомовна корпорація ВВС виплатить Президенту України Петру Порошенку 50 тисяч фунтів за новину про те, що він нібито платив юристу Президента США Дональда Трампа за організацію зустрічі в 2017 році, а також компенсує судові витрати.
BBC виплатить Порошенку більше 50 тисяч фунтів
BBC виплатить Порошенку більше 50 тисяч фунтів

Про це Петро Порошенко повідомив в ефірі програми «Слобода слова» на ICTV 8 квітня.

Порошенко також заявив, що ці гроші перерахує українській армії.

«Власники телеканалу й редакційна політика телеканалу мають бути абсолютно чітко розділені. У нас є зразок – стандарти редакційної політики BBC.

Рік тому мене ВВС звинуватило у тому, що я перерахував 400 тисяч доларів за те, щоб мені допомогли організувати зустріч із Трампом. Уперше в історії ВВС і вперше в історії британського суду діючий глава держави пішов судитися з ВВС. Вони вибачилися і заплатять мені 50 тисяч фунтів. Як тільки я їх отримаю – вони будуть перераховані українській армії, нехай ВВС теж фінансує нашу армію. І велика сума (ще більша) буде сплачена як компенсація судових витрат», – сказав він у відповідь на запитання шеф-редакторки «Детектора медіа» Наталії Лигачової.

Нагадаємо, у травні британська телерадіомовна корпорація ВВС опублікувала статтю, в який стверджувалось, що президент України Петро Порошенко нібито платив юристу президента США Дональда Трампа за організацію зустрічі.

Пізніше британський мовник вибачився перед Порошенко та заявив, що готовий виплатити йому відшкодування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3601
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду