Адміністрація Президента України вимагає спростування від BBC

Адміністрація Президента України вимагає спростування від BBC

23 Травня 2018
2368
23 Травня 2018
23:15

Адміністрація Президента України вимагає спростування від BBC

2368
Прес-служба Адміністрації Президента України Петра Порошенка назвала брехнею інформацію британського суспільного мовника BBC про те, що зустріч Петра Порошенка з президентом США Дональдом Трампом у 2017 році була організована за гроші.
Адміністрація Президента України вимагає спростування від BBC
Адміністрація Президента України вимагає спростування від BBC

«Відверта брехня, наклеп і фейк. Саме так ми оцінюємо дезінформацію про те, ніби зустріч президентів України і США була організована за гроші. Українсько-американський саміт у червні 2017 року був організований винятково офіційними дипломатичними каналами, зокрема Посольством України у США», - йдеться в повідомленні прес-служби АП.

«Вважаємо, що поширена відверта дезінформація є частиною фейкової кампанії з дискредитації українсько-американських взаємин, а також персональною атакою на президентів України та США. Оскільки в процесі підготовки даного матеріалу було проігноровано коментар про недостовірність цієї інформації, ми вимагаємо його спростування. В разі, якщо це не відбудеться, залишаємо за собою право подати позов до суду», - повідомила прес-служба АП.

Раніше інформаційна служба BBC - ресурс BBC News - із посиланням на власні джерела повідомила, що особистий юрист Дональда Трампа - Майкл Коен - отримав таємний платіж у щонайменше 400 тисяч доларів за допомогу в організації переговорів між президентом США і Петром Порошенком. ВВС зв'язалася із Майклом Коеном, а також двома українськими посадовцями, які нібито організовували платіж, і всі троє заперечили цю історію.

Скорочену версію матеріалу про це оприлюднило українською мовою Українська служба BBC - ресурс «BBC Україна», також сюжет про розслідування BBC вийшов у телепрограмі «BBC News Україна», що виходить в ефірі телеканалу «Громадське» та на сайті bbc.ua. Через годину після публікації, близько 22:10 «BBC Україна» оприлюднило спростування Адміністрації президента, однак на сайті BBC News станом на 23:10 цього спростування не публікували.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2368
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду