У Ризі російських журналістів не пустили на літак до Києва - ЗМІ

У Ризі російських журналістів не пустили на літак до Києва - ЗМІ

24 Березня 2019
1942
24 Березня 2019
11:49

У Ризі російських журналістів не пустили на літак до Києва - ЗМІ

1942
Журналісти Олексій Семенов та Денис Камалягін мали прибути до Києва з Риги 23 березня, щоб взяти участь у презентації книги. У них були заброньовані квитки, але під час посадки журналістів не пустили до літака.
У Ризі російських журналістів не пустили на літак до Києва - ЗМІ
У Ризі російських журналістів не пустили на літак до Києва - ЗМІ

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на представника організації «Дім вільної Росії» Грега Фролова, який організовував презентацію.

За його словами, Семенов та Камалягін - співавтори книги «Росія та Україна. Дні затемнення».

«Це журналісти-розслідувачі, які після початку війни були одними з перших, хто підтвердив участь російських військових у війні на Донбасі, а саме псковських десантників», - розповів Фролов.

Він також заявив, що компанія Wizz Air, чиїм літаком мали прибути журналісти, начебто випустила внутрішнє розпорядження, в межах якого громадян РФ не пускають на борти, що летять до Києва, якщо ті не мають дипломатичного паспорту або посвідки на проживання.

На думку Фролова, що таким чином авіаперевізник нібито вирішив перестрахуватися через те, що українські прикордонники не завжди пропускають росіян на територію України.

Речник Прикордонслужби Олег Слободян у коментарі «Громадському» заявив, що не чув про подібне правило щодо росіян у компанії Wizz Air. На запитання, чи законні такі обмеження, він відповів: «Мені невідомо про такі правила, тому я не можу коментувати цю ситуацію».

У прес-службі Wizz Air ситуацію наразі не прокоментували.

Раніше повідомлялось, що Прикордонна служба Молдови заборонила в'їзд в країну п'ятьом російським журналістам телеканалів НТВ і «Россия 1». За версією журналістів, вони мали намір взяти інтерв'ю у президента Ігоря Додона, відомого своєю проросійською позицією. Медійників повернули до Москви.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду