Суд частково задовольнив апеляцію редакції «Новое время» щодо розкриття джерел

Суд частково задовольнив апеляцію редакції «Новое время» щодо розкриття джерел

1 Березня 2019
1850

Суд частково задовольнив апеляцію редакції «Новое время» щодо розкриття джерел

1850
Київський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу редакції «Новое время» на рішення Печерського районного суду, який надав Генеральній прокуратурі України доступ до електронної пошти редакції і журналіста Івана Верстюка.
Суд частково задовольнив апеляцію редакції «Новое время» щодо розкриття джерел
Суд частково задовольнив апеляцію редакції «Новое время» щодо розкриття джерел

Про це пише «Радіо Свобода».

Сьогодні, 1 березня, Київський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 4 лютого 2019 року в частині надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять комерційну таємницю, та можливості вилучення їх копій.

У суді пояснили, що йдеться про заборону тимчасового доступу до документів (і їхніх копій), в яких відображені повні анкетні дані та контактні телефони журналіста Івана Верстюка, а також всіх копій «авторських матеріалів», в тому числі, що надсилались на електронні поштові адреси автора.

В решті ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 4 лютого 2019 року залишено без змін.

Нагадаємо, 4 лютого 2019 суддя Печерського райсуду Києва Володимир Карабань, який також розглядає справу про доступ до телефону журналістки «Новое время» Крістіни Бердинських, окремою постановою надав Генеральній прокуратурі України доступ до внутрішніх документів редакції «Новое время» і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко пояснив, що дозвіл надано через «розголошення матеріалів слідства» виданням у матеріалі журналіста. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що «слідство інколи потребує даних, які публікують журналісти», але «ні про які наслідки для журналістів або видань не йдеться взагалі».

Свою позицію щодо ситуації висловили члени Медіаруху «Журналісти за усвідомлений вибір», представник ОБСЄ з питань свободи преси Арлем Дезір«Ініціатива 34»Посольство США в УкраїніКомітет захисту журналістів.

Журналіст Іван Верстюк повідомив, що готує позов до Європейського суду з прав людини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1850
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду