Волинське видання «Сила правди» виграло суд про доступ до інформації

Волинське видання «Сила правди» виграло суд про доступ до інформації

26 Жовтня 2020
1274

Волинське видання «Сила правди» виграло суд про доступ до інформації

1274
Держпідприємство зобов’язали повторно розглянути запит журналістки видання.
Волинське видання «Сила правди» виграло суд про доступ до інформації
Волинське видання «Сила правди» виграло суд про доступ до інформації

Волинський окружний адміністративний суд 16 жовтня задовольнив позов про доступ до інформації журналістки громадської організації «Центр журналістських розслідувань "Сила правди"» Оксани Ковальчук (псевдонім Оксана Петрук) до Державного підприємства «Городоцьке лісове господарство». Про це видання повідомило 24 жовтня.

Журналістка в липні 2020 року готувала розслідування «Тіньовий автопарк головного лісівника Волині Олександра Кватирка». У межах роботи над матеріалом вона запитала в підприємства інформацію про купівлю та утримання автомобіля Volkswagen Amarok. Держпідприємство «Городоцьке лісове господарство» відмовилося відповідати на запит, тому пані Ковальчук подала до суду позов.

Представники лісгоспу намагалося переконати суд, що не можуть надати інформацію, бо не документують її. Попри це, суд визнав протиправними їх дії та зобов’язав повторно розглянути запит, а також – надати вичерпну інформацію про авто Volkswagen Amarok.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року журналістка громадської організації «Центр журналістських розслідувань "Сила правди"» Оксана Ковальчук (псевдонім Оксана Петрук) звернулась до Волинського окружного адміністративного суду через відмову Державного підприємства «Городоцьке лісове господарство» надати копії договорів з приватними охоронцями та громадськими формуваннями. За її даними, впродовж 2016-2017 років це підприємство витратило на приватних охоронців майже півмільйона гривень. У січні 2019 року Волинський окружний адмінсуд відмовив журналістці в задоволені позову.

Фото: Сила правди

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду