Канал ZIK повідомляє про побиття журналіста програми «Стежками війни»

Канал ZIK повідомляє про побиття журналіста програми «Стежками війни»

26 Лютого 2019
2000

Канал ZIK повідомляє про побиття журналіста програми «Стежками війни»

2000
Телеканал ZIK повідомляє, що 26 лютого журналіста перрограми «Стежками війни» Данила Яковлєва під час виконання професійних обов’язків побили та не впустили у приміщення Центральної військово-лікарської комісії Міноборони, що на вул. Госпітальній, 16 у Києві
Канал ZIK повідомляє про побиття журналіста програми «Стежками війни»
Канал ZIK повідомляє про побиття журналіста програми «Стежками війни»

Про це йдеться на сайті каналу.

Повідомляється, що інцидент стався, коли журналіст прийшов до приміщення державного органу разом із бійцем, пораненим унаслідок бойових дій на Донбасі.

«Разом із пораненим бійцем, якому на війні відірвало п’яту, ми приїхали у Центральну військово-лікарську комісію, щоб він нам показав, як йому тяжко на милицях сюди добиратися, показав цю будівлю. Ми хотіли без камер зайти всередину, щоб він мені особисто показав, у яких кабінетах і що з нього вимагали, щоб ми потім знали, де знімати з камерою, і не переплутали кабінети.

Ми приїхали сюди десь о 13.30, двері перед нами зачинили, ми навіть не змогли всередину потрапити. Нам ніхто не відчиняв двері, ми почали стукати у вікно на першому поверсі. Нам сказали: чекайте півгодини, ми пообідаємо і тоді ви зможете зайти. Ми чекали півгодини, нам все одно потім ніхто не відкривав. Коли виходили курсанти, ми встигли схопити двері, і я почав заходити всередину. На мене напала якась жінка, почала відштовхувати назад на вулицю, потім невідомий чоловік почав перешкоджати мені та пораненому Петрові зайти у приміщення», – розповів журналіст.

Пан Яковлев повідомив, що його та пораненого бійця не впустили у будівлю навіть без камер. Також не змогли потрапити туди й інші відвідувачі, йдеться на сайті.

«Цей чоловік, який нас не впускав, зателефонував якомусь юристу з Міноборони, якому я усе пояснив. Потім підійшов інший невідомий чоловік у чорному одязі і почав нападати на мене, насильно відштовхувати від дверей, хапати мікрофон. Людина, яка нас не впускала, почала бити мене по руці та нозі, щоб я відпустив двері. Усе зняте на відео. Так ми не змогли потрапити усередину. Прийшов поранений боєць на милицях – півгодини ми з ним чекали на холоді, притому, що там навіть немає ніякої лавки, щоб присісти», – додав пан Яковлєв.

Канал повідомляє, що чоловік, який не впускав журналіста та бійця у приміщення Центральної військово-лікарської комісії МОУ, не назвався. Після нападу журналіст викликав на місце події поліцію.

«Це перешкоджання журналістській діяльності і застосування фізичної сили», – підкреслив пан Яковлєв.

Нагадаємо, 3 жовтня 2018 року канал повідомляв, що журналісти програми військових розслідувань «Стежками війни» намагалися отримати коментарі у мера Дружківки (Донецька область) Валерія Гнатенка, а він «накинувся на камеру із кулаками».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2000
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду