У Туреччині звільнили з-під варти австрійського публіциста

У Туреччині звільнили з-під варти австрійського публіциста

25 Грудня 2018
1090

У Туреччині звільнили з-під варти австрійського публіциста

1090
Увечері 24 грудня в Туреччині звільнили з-під варти австрійського студента-політолога та публіциста Макса Цірнгаста, заарештованого у вересні за звинуваченням у причетності до організації, визнаної в Туреччині терористичною.
У Туреччині звільнили з-під варти австрійського публіциста
У Туреччині звільнили з-під варти австрійського публіциста

Про це повідомляє «Австрійське агентство преси» (АРА).

Макса Цірнгаста звільнили з-під варти, але на нього покладено декілька зобов’язань, повідомив агентству речник Міністерства закордонних справ Австрії Петер Гушельбауер. Зокрема, йому заборонено виїжджати з Туреччини, крім того він має регулярно відмічатися в поліції. Наразі невідомо, чи накладено на пана Цірнгаста домашній арешт, зауважує АРА.

Судовий процес над публіцистом за обвинуваченням у причетності до організації, визнаної в Туреччині терористичною, має розпочатися 11 квітня 2019 року. За словами адвокатів австрійця, турецький суд прийняв 24 грудня до розгляду обвинувальний висновок. Однак речник МЗС зазначив, що зміст обвинувального акта невідомий.

Макс Цірнгаст із 2015 року вивчає політологію в Анкарі та пише для різних медіа в Туреччині та закордоном, у тому числі для німецькомовного ліворадикального журналу Re:volt. Зокрема, він критикував позицію турецької влади стосовно Курдистанської робочої партії, яка визнана в Туреччині терористичною організацією.

Фото: "Укрінформ"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1090
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду