У Туреччині засудили журналістку за матеріал про «райські папери»

У Туреччині засудили журналістку за матеріал про «райські папери»

9 Січня 2019
1459

У Туреччині засудили журналістку за матеріал про «райські папери»

1459
Журналістку засудили за позовом колишнього прем’єр-міністра Туреччини та його синів.
У Туреччині засудили журналістку за матеріал про «райські папери»
У Туреччині засудили журналістку за матеріал про «райські папери»

8 січня суд у Стамбулі (Туреччина) засудив журналістку Пелін Ункер до 13,5 місяців ув’язнення та штрафу в розмірі 8600 лір ($1570) за «образу і наклеп на посадовця» в матеріалі для турецької газети Cumhuriyet, у якій вона більше не працює, а нині є співробітницею Deutsche Welle. Про це пише Deutsche Welle.

Журналістку засудили за матеріал про так звані «райські папери», в якому вона пов’язала синів на той момент прем’єр-міністра країни Біналі Їлдирима з п’ятьма офшорними компаніями на Мальті. Біналі Їлдирим і двоє його синів подали позов проти Пелін Ункер у листопаді 2017 року.

Рішення суду не передбачає негайного ув’язнення, а дає можливість подати апеляцію. Пелін Ункер повідомила Deutsche Welle, що подаватиме апеляцію, і сказала, що рішення було для неї очікуваним.

Речник Deutsche Welle Крістоф Юмпельт сказав, що розвиток подій щодо свободи преси та свободи слова в Туреччині «викликає багато запитань протягом тривалого часу». «З кожним наступним несправедливим вироком проти журналістів турецька влада дедалі більше згортає свободу преси», – сказав він.

Нагадаємо, увечері 24 грудня в Туреччині звільнили з-під варти австрійського студента-політолога та публіциста Макса Цірнгаста, заарештованого у вересні за звинуваченням у причетності до організації, визнаної в Туреччині терористичною.

Фото: Deutsche Welle

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1459
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду