detector.media
25.12.2018 13:26
У Туреччині звільнили з-під варти австрійського публіциста
У Туреччині звільнили з-під варти австрійського публіциста
Увечері 24 грудня в Туреччині звільнили з-під варти австрійського студента-політолога та публіциста Макса Цірнгаста, заарештованого у вересні за звинуваченням у причетності до організації, визнаної в Туреччині терористичною.

Про це повідомляє «Австрійське агентство преси» (АРА).

Макса Цірнгаста звільнили з-під варти, але на нього покладено декілька зобов’язань, повідомив агентству речник Міністерства закордонних справ Австрії Петер Гушельбауер. Зокрема, йому заборонено виїжджати з Туреччини, крім того він має регулярно відмічатися в поліції. Наразі невідомо, чи накладено на пана Цірнгаста домашній арешт, зауважує АРА.

Судовий процес над публіцистом за обвинуваченням у причетності до організації, визнаної в Туреччині терористичною, має розпочатися 11 квітня 2019 року. За словами адвокатів австрійця, турецький суд прийняв 24 грудня до розгляду обвинувальний висновок. Однак речник МЗС зазначив, що зміст обвинувального акта невідомий.

Макс Цірнгаст із 2015 року вивчає політологію в Анкарі та пише для різних медіа в Туреччині та закордоном, у тому числі для німецькомовного ліворадикального журналу Re:volt. Зокрема, він критикував позицію турецької влади стосовно Курдистанської робочої партії, яка визнана в Туреччині терористичною організацією.

Фото: "Укрінформ"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY