В Україну не впустили чотирьох учасників конференції журналістів-розслідувачів

В Україну не впустили чотирьох учасників конференції журналістів-розслідувачів

7 Грудня 2018
2037

В Україну не впустили чотирьох учасників конференції журналістів-розслідувачів

2037
6 грудня на територію України прикордонники не впустили чотирьох учасників X всеукраїнської конференції журналістів-розслідувачів, яка щороку проводиться Інститутом розвитку регіональної преси (ІРРП)
В Україну не впустили чотирьох учасників конференції журналістів-розслідувачів
В Україну не впустили чотирьох учасників конференції журналістів-розслідувачів

Про це у Facebook повідомила керівниця проекту з розвитку розслідувальної журналістики в ІРРП Дарина Шевченко.

«Сьогодні не впустили в Україну 4 учасників нашої конференції. Російських журналістів. Ще з 10 вирішили не їхати (щоб не влаштовувати фестиваль жорстокості без потреби, ну і хто може їх засудити?). І я розумію обмеження в‘їзду росіян, і навіть обмеження в‘їзду російських журналістів. Війна, воєнний стан. П‘ятий рік вже війна, врешті-решт. Єдине, що я відмовляюсь розуміти - це відсутність будь-яких правил, протоколів і принципів за якими приймались рішення», – написала вона.

За словами пані Шевченко, відмовлено лише жінкам. Серед обґрунтувань прикордонників –  «недостатньо коштів для перебування в країні» або «непідтверджену мету приїзду».

«Ми увесь день боролись (скарги, листи, дзвінки, листи і скарги, безуспішні прийоми громадян) і все дарма», – додала вона.

У прес-службі ДПС «Детектору медіа» підтвердили цю інформацію.

«Так. Прикордонники діяли в межах компетенції. Громадянам РФ було відмовлено в перетині кордону, оскільки в прикордонників виникли сумніви, що їхня мета візиту відповідає заявленій. Відносно деяких із них прикордонники виконали доручення інших правоохоронних органі», – повідомив речник ДПС Олег Слободян.

Нагадаємо, з 7 по 9 грудня у Києві ІРРП проводить щорічну всеукраїнську конференцію журналістів-розслідувачів. У конференції беруть участь медійники з України та ще 17 країн світу. Конференція цього року  присвячена тематиці виборчого законодавства, можливостям і ризикам у роботі журналістів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2037
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fith
1928 дн. тому
А навіщо ви їх запрошували. Навіть, якщо вони ніби-то "проукраїнські" (хоча там таких немає). Вам що не вистачає війни, яку Росія проти нас? Вам обов'язково треба "дружить" з ворогом?
гость
1928 дн. тому
за что боролись, на то и напоролись..поскачите, полегчает
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду