7 грудня у Києві стартує X всеукраїнська конференції журналістів-розслідувачів

7 грудня у Києві стартує X всеукраїнська конференції журналістів-розслідувачів

6 Грудня 2018
1872

7 грудня у Києві стартує X всеукраїнська конференції журналістів-розслідувачів

1872
З 7 по 9 грудня у Києві Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) проведе щорічну всеукраїнську конференцію журналістів-розслідувачів. У конференції візьмуть участь медійники з України та ще 17 країн світу
7 грудня у Києві стартує X всеукраїнська конференції журналістів-розслідувачів
7 грудня у Києві стартує X всеукраїнська конференції журналістів-розслідувачів

Про це повідомляють організатори заходу.

«Конференція цього року буде присвячена тематиці виборчого законодавства, можливостям і ризикам у роботі журналістів. Для українських розслідувачів це можливість обговорити проблемні питання, прийти до спільного знаменника, зрозуміти, якими інструментами і сервісами можна користуватися, як взаємодіяти і співпрацювати колегам з різних країн світу», – коментує керівниця проекту з розвитку розслідувальної журналістики в ІРРП Дарина Шевченко.

Серед спікерів та модераторів цьогорічної конференції – близько 60 осіб. Це українські журналісти-розслідувачі – Денис Бігус, Анна Бабінець, Наталя Седлецька, Аліса Юрченко, Олекса Шалайський, Аліна Стрижак, Максим Опанасенко, Євгенія Моторевська, Данило Мокрик, Валентина Самар; громадські діячі та експерти: Ольга Айвазовська, Людмила Панкратова, Ігор Фещенко, Роман Вибрановський, Федір Сидорук, Віта Думанська, Гліб Канєвський.

У якості ключового спікера з промовою «Вибори в епоху нових технологій, фейків та пост-правди» виступить американський журналіст та письменник Девід Кей Джонсон.

Серед іноземних спікерів: Володимир Тхорік (RISE Молдова), Пітер ван Г’юс з Bellingcat, Бекур Іскандер з Kloop (Киргизстан); Гевін Різ з Європейського офіс у Dart Center for Journalism and Trauma; Петко Георгієв з Open Media Hub, канадський експерт та тренер з журналістських розслідувань Джуліан Шер. Повний перелік спікерів та детальніше про кожного – тут.

«Ми запрошували спікерів, які могли б розповісти не тільки про те, що було вчора, а й про те, що буде завтра - як розвивається розслідувальна журналістика, що нове відбувається та чого можна досягти», – сказав юрист ІРРП, координатор проекту з підтримки розслідувальної журналістики та один з модераторів конференції Олександр Волошин.

За повідомленням організаторів конференції, окрім основної програми, у якій 13 секцій, кілька hands-on зон та загальних дискусій, на конференції діятиме ярмарок інструментів та ініціатив. Представники громадських організацій та сервісних компаній зможуть представити корисні інструменти для журналістської роботи. 

ІРРП також представить свій новостворений Ресурсний центр – закритий онлайн-хаб для незалежних журналістів-розслідувачів, де зібрані усі інструменти, необхідні для проведення якісних розслідувань.

«Цей ресурс забезпечить онлайн-нетворкінг для журналістів-розслідувачів, допоможе налагодити взаємодію та знайти відповіді на питання, що виникають у роботі», – пояснила пані Шевченко.

Десята всеукраїнська конференція журналістів розслідувачів відбудеться за підтримки: Антикорупційної ініціативи ЄС, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Британської допомоги від уряду Великої Британії, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), міжнародних організацій Internews Ukraine, IREX та International Media Support (IMS); фонду газети Politiken, спільноти розслідувачів #n-vestigate, Інституту демократії, медіа та культурних обмінів (IDEM), Міністерства закордонних справ Німеччини.

Інформація та фото надані ІРРП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1872
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду