detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
07.12.2018 10:30
В Україну не впустили чотирьох учасників конференції журналістів-розслідувачів
В Україну не впустили чотирьох учасників конференції журналістів-розслідувачів
6 грудня на територію України прикордонники не впустили чотирьох учасників X всеукраїнської конференції журналістів-розслідувачів, яка щороку проводиться Інститутом розвитку регіональної преси (ІРРП)

Про це у Facebook повідомила керівниця проекту з розвитку розслідувальної журналістики в ІРРП Дарина Шевченко.

«Сьогодні не впустили в Україну 4 учасників нашої конференції. Російських журналістів. Ще з 10 вирішили не їхати (щоб не влаштовувати фестиваль жорстокості без потреби, ну і хто може їх засудити?). І я розумію обмеження в‘їзду росіян, і навіть обмеження в‘їзду російських журналістів. Війна, воєнний стан. П‘ятий рік вже війна, врешті-решт. Єдине, що я відмовляюсь розуміти - це відсутність будь-яких правил, протоколів і принципів за якими приймались рішення», – написала вона.

За словами пані Шевченко, відмовлено лише жінкам. Серед обґрунтувань прикордонників –  «недостатньо коштів для перебування в країні» або «непідтверджену мету приїзду».

«Ми увесь день боролись (скарги, листи, дзвінки, листи і скарги, безуспішні прийоми громадян) і все дарма», – додала вона.

У прес-службі ДПС «Детектору медіа» підтвердили цю інформацію.

«Так. Прикордонники діяли в межах компетенції. Громадянам РФ було відмовлено в перетині кордону, оскільки в прикордонників виникли сумніви, що їхня мета візиту відповідає заявленій. Відносно деяких із них прикордонники виконали доручення інших правоохоронних органі», – повідомив речник ДПС Олег Слободян.

Нагадаємо, з 7 по 9 грудня у Києві ІРРП проводить щорічну всеукраїнську конференцію журналістів-розслідувачів. У конференції беруть участь медійники з України та ще 17 країн світу. Конференція цього року  присвячена тематиці виборчого законодавства, можливостям і ризикам у роботі журналістів.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY