ГПУ перевіряє «коло вищих посадовців» на причетність до вбивства Гонгадзе

ГПУ перевіряє «коло вищих посадовців» на причетність до вбивства Гонгадзе

25 Листопада 2018
2476
25 Листопада 2018
10:45

ГПУ перевіряє «коло вищих посадовців» на причетність до вбивства Гонгадзе

2476
Головне слідче управління Генпрокуратури продовжує розслідувати справу організаторів та підбурювачів до умисного вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе.
ГПУ перевіряє «коло вищих посадовців» на причетність до вбивства Гонгадзе
ГПУ перевіряє «коло вищих посадовців» на причетність до вбивства Гонгадзе

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит «Радіо Свобода».

«Слідчим шляхом перевіряється на причетність до вчинення злочину значне коло вищих посадових осіб України… На теперішній час будь-кому з вищезазначеного кола осіб повідомлення про підозру не оголошувалися. Водночас касаційне оскарження вироку Олексія Пукача – виконавця вбивства Георгія Гонгадзе – унеможливлює слідству з’ясування остаточної кваліфікації дій замовників та організаторів злочину», - йдеться у відповіді.

За даними відомства, наразі проводиться низка комплексних експертиз.

Олексій Подольський, який раніше також проходив у справі Гонгадзе як потерпілий (його викрали, вивезли до лісу поблизу Прилук і побили), заявив, що у цьому провадженні його потерпілим не визнають. У своїй відповіді Генпрокуратура це підтвердила.

Як відомо, український журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі на Київщині було виявлено тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати Гонгадзе. Останки зберігалися у київському морзі. Поховали його тільки у березні 2016 року.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Гонгадзе. Апеляційний суд залишив у силі вирок. Замовників убивства так і не було встановлено.

Нагадаємо, що у вересні Комітет міністрів Ради Європи наполегливо закликав українську владу забезпечити швидке завершення розслідування вбивства Гонгпдзе відповідно до стандартів із захисту прав людини та запропонував повідомити, на якому етапі зараз перебуває розслідування, з якими складнощами йому можливо доведеться зіштовхнутися та які заходів вживають, щоб вирішити ці труднощі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2476
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тамара розы
1978 дн. тому
Все знают кто заказчик, а ГПУ все проверяет
ВЕРА
1978 дн. тому
Перед кожними виборами піднмається ця тема. І це кожен раз на протязі стількох років. ПОПУЛІЗМ.Кожна нова влада (як півень починає клювати в ж..у) цим займається Це все для того щоб відвернути увагу від сьогодняшнього(те,що твориться)Це вже закономірно... Всі -хто сьогодні в опозиції-всі гатять себе коліном в груди,клянуться,що вони розкриють.....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду