Рада Європи закликала Україну якнайшвидше розслідувати вбивство Гонгадзе

Рада Європи закликала Україну якнайшвидше розслідувати вбивство Гонгадзе

21 Вересня 2018
1144
21 Вересня 2018
16:49

Рада Європи закликала Україну якнайшвидше розслідувати вбивство Гонгадзе

1144
Рада Європи закликали Україну забезпечити якомога швидше завершення розслідування справи вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе.
Рада Європи закликала Україну якнайшвидше розслідувати вбивство Гонгадзе
Рада Європи закликала Україну якнайшвидше розслідувати вбивство Гонгадзе

Про це повідомляє «Європейська правда».

У Раді Європи повідомили, що 18-20 вересня її Комітет міністрів проаналізував виконання Україною низки рішень ЄСПЛ, зокрема у справі «Гонгадзе проти України».

Комітет вкотре звернувся до української влади з проханням якомога швидше надати інформацію про касаційне провадження стосовно ув'язненого екс-генерала МВС Олексія Пукача і висловив сподівання, що це провадження буде швидко завершено.

Комітет висловив жаль у зв’язку з тим, що незважаючи на попередні рішення та після майже 18 років від загибелі Георгія Гонгадзе, розслідування щодо підбурювання і організації його вбивства все ще потребує повного завершення.

Комітет міністрів Ради Європи наполегливо закликав українську владу забезпечити швидке завершення розслідування відповідно до стандартів із захисту прав людини та запропонував повідомити, на якому етапі зараз перебуває розслідування, з якими складнощами йому можливо доведеться зіштовхнутися та які заходів вживають, щоб вирішити ці труднощі.

Комітет також просить вказати, за який час розслідування може бути завершеним.

Нагадаємо, 16 вересня, у 18-ту річницю зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, медійні та правозахисні організації закликали владу публічно відзвітувати про хід розслідування його вбивства, а також вбивства журналіста Павла Шеремета.

Журналіст, засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, належало журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналістові. За вбивство Георгія Гонгадзе засуджено до довічного ув’язнення колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, та засуджено до різних строків позбавлення волі колишніх співробітників міліції Миколу Протасова (13 років позбавлення волі, помер у тюрмі), Валерія Костенка та Олександра Поповича (12 років позбавлення волі).

Фото — aldeparty.eu.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1144
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду