detector.media
25.11.2018 10:45
ГПУ перевіряє «коло вищих посадовців» на причетність до вбивства Гонгадзе
ГПУ перевіряє «коло вищих посадовців» на причетність до вбивства Гонгадзе
Головне слідче управління Генпрокуратури продовжує розслідувати справу організаторів та підбурювачів до умисного вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться у відповіді прокуратури на запит «Радіо Свобода».

«Слідчим шляхом перевіряється на причетність до вчинення злочину значне коло вищих посадових осіб України… На теперішній час будь-кому з вищезазначеного кола осіб повідомлення про підозру не оголошувалися. Водночас касаційне оскарження вироку Олексія Пукача – виконавця вбивства Георгія Гонгадзе – унеможливлює слідству з’ясування остаточної кваліфікації дій замовників та організаторів злочину», - йдеться у відповіді.

За даними відомства, наразі проводиться низка комплексних експертиз.

Олексій Подольський, який раніше також проходив у справі Гонгадзе як потерпілий (його викрали, вивезли до лісу поблизу Прилук і побили), заявив, що у цьому провадженні його потерпілим не визнають. У своїй відповіді Генпрокуратура це підтвердила.

Як відомо, український журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі на Київщині було виявлено тіло без голови, яке, за висновками експертів, могло належати Гонгадзе. Останки зберігалися у київському морзі. Поховали його тільки у березні 2016 року.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши його винним у вбивстві Георгія Гонгадзе. Апеляційний суд залишив у силі вирок. Замовників убивства так і не було встановлено.

Нагадаємо, що у вересні Комітет міністрів Ради Європи наполегливо закликав українську владу забезпечити швидке завершення розслідування вбивства Гонгпдзе відповідно до стандартів із захисту прав людини та запропонував повідомити, на якому етапі зараз перебуває розслідування, з якими складнощами йому можливо доведеться зіштовхнутися та які заходів вживають, щоб вирішити ці труднощі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY