У Херсоні прощаються з активісткою Катериною Гандзюк

У Херсоні прощаються з активісткою Катериною Гандзюк

7 Листопада 2018
1228
7 Листопада 2018
15:10

У Херсоні прощаються з активісткою Катериною Гандзюк

1228
7 листопада в херсонському Палаці молоді проходить прощання з громадською діячкою, представницею Херсонської міської ради Катериною Гадзюк, яка померла 4 листопада
У Херсоні прощаються з активісткою Катериною Гандзюк
У Херсоні прощаються з активісткою Катериною Гандзюк

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Зазначено, що прощання з Гандзюк прийшли кілька сотень людей. Серед них місцеві громадські активісти, волонтери, військові та чиновники. ЗМІ повідомляє, що голову Херсонської ОДА Андрія Гордєєва в будівлю не пустили.

 Під палацом молоді чергують кілька поліцейських і активісти. На будівлі з'явилися написи «Вбивць на нари».

За повідомленням «РБК-Україна», активісти звинувачують у пособництві у вбивстві Гандзюк херсонську поліцію. Також вони закидали шашками будинок колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука - Ігоря Павловського. Раніше ЗМІ повідомляли, що він може бути причетний до нападу на Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року. Павловський - один з керівників підприємства з охорони правопорядку «Чорний туман».

Депутат Паламарчук заявив, що не має стосунку до вбивства Гандзюк, але звільнив свого помічника. Павловський також спростував свою причетність до замаху, але визнав, що був допитаний у цій справі.

Нагадаємо, 4 листопада стало відомо про смерть громадської активістки і в. о. керівника справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, на яку було скоєно напад 31 липня 2018 року (її облили сірчаною кислотою). Увечері 4 листопада у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акціївшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

5 листопада представники громадських, правозахисних та медійних організацій звернулися до голів депутатських фракцій Верховної Ради з вимогою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських активістів, журналістів та політичних діячів.

В іншій заяві представники громадських, правозахисних і недійних організацій висловили обурення станом розслідування нападів і вбивств громадських активістів та виступили з вимогою відставки керівництва херсонської поліції, генерального прокурора України Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Представництво ЄС в Україні звернуло увагу на «тривожну тенденцію» нападів на активістів та журналістів в Україні.

6 листопада генпрокурор Юрій Луценко під час виступу у Верховній Раді заявив, що напише заяву про відставку у відповідь на заклики активістів після смерті громадської активісти Катерини Гандзюк.

6 листопада Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1228
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду